ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2007 -  Parkwandeling Kasteel van Loppem -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Parkwandeling kasteel van Loppem

voorkant kasteel

Op zondag 29 april 2007 fietsten we onder een stralende zon naar het kasteel van Loppem.  Zij die met de auto kwamen, stonden ons reeds op te wachten aan de ingang.  Omdat de groep te groot was, had onze gids Rik Dewulf een collega aangesproken.  Hierdoor was het mogelijk om de groep in 2 te splitsen.  Dit is aangenamer voor zowel de gids als voor de deelnemers.  

Rik toonde ons heel wat verschillende bomen en planten.  Maar daar hield hij het niet bij.  Hij wist ons te vertellen waarvoor planten konden gebruikt worden of hoe ze zich voorplanten.  

Doorheen het park zijn er verschillende "vista's" (= uitkijkpunten).  Van hieruit krijg je telkens een zicht op de achterkant van het kasteel.  Aan de voorkant van het kasteel is er een vijver.  

In het park staat ook een gedenkplaat voor 2 militairen van de gevechten te Moerbrugge.  

Na een 2 uur durende boeiende wandeling doorheen het park, konden we onze dorst lessen in de Taverne.  Nadien reed iedereen met de auto of fiets tevreden naar huis. 

Wil je de foto's bekijken van deze activiteit, klik dan hier