ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2009 -  Kennismaking computer en internet -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Computerklas

Wanneer?  donderdagnamiddag
       Eerste reeks: 12, 19, 26 november en 3 december
2009 (13-15u ; 15-17u)
Waar? In het leslokaal van de VDAB in de Frederik Sanderlaan 13.
Lesgever?
Karel Vanrietvelde - georganiseerd door Open-School.

De eerste reeks is succesvol afgelopen - zie  FOTO's

Hierna een kort verslag uit het Buurtrkantje nr. 1 van 2010

Televisie is uit, internet is in!
En of het waar is. Maar liefst 68 buren hebben zich razendsnel ingeschreven voor de cursus ‘kennismaken met computer en internet’. Een groot succes! Een tweede cursusreeks in 2010 werd in allerijl georganiseerd om aan de grote vraag te kunnen voldoen.


Het feit dat de lessen gratis (met dank aan Stad Brugge) én centraal in onze buurt worden georganiseerd, heeft heel wat bewoners over de streep getrokken. Waarvoor dank aan Open-School voor alle inspanningen en moeite om de cursus te organiseren, maar vooral ook om de geschikte locatie in de buurt hiervoor te vinden.
Geen sinecure want het Sanderkwartier beschikt niet over een gratis buurtlokaal. En welke plaats! Het vroegere woonhuis van de familie Frederick Sander in de Frederik Sanderlaan nog wel! De cirkel is rond. Inderdaad het VDAB-kantoor zette haar deuren open en leende een computerklas met veertien computers voor de bewoners van het Sanderkwartier. Dank hiervoor.

Karel Vanrietvelde was en is straks  voor de volgende lessenreeks onze leraar die met veel enthousiasme, geduld en af toe een kwinkslag iedereen op het juiste digitale spoor zet. Ook een pluim voor de deelnemers die altijd heel stipt aanwezig waren. De reacties als ‘Heel interessant, smaakt naar meer’, ‘Voor mij die nog niets afweet van PC heel interessant’ zijn opstekers! De deelnemers worden verder op de hoogte gebracht indien na de kennismakingscursus nog een vervolgcursus georganiseerd wordt.