ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2012 -  Voordracht over dementie -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Wie geïnteresseerd is kan de volledig presentatie nog eens bekijken. Zie verder.
Voordracht over dementie

Over weten en vergeten, 
een andere kijk op dementie.
 

Wat is dementie?
Wat is de ziekte van Alzheimer?
Hoe kunnen we dementie herkennen en welke tips kunnen helpen in de omgang met personen met dementie?

Ook de actie “dementievriendelijk Brugge” wordt toegelicht. 

Donderdag 2 februari 2012 om 19u30 in de grote vergaderzaal van het Sint-Lodewijkscollege.

Spreker? Mevrouw Dominique Gykiere, medewerkster van Foton Brugge en docente agogische vaardigheden HBOV Hogere Beroepsopleiding voor Verpleegkundige Sint-Jan – Sint-Jozef

Extra info: de voordracht duurt 1,5 uur met de gelegenheid tot vraagstelling.
Wie wenst ontvangt na de voordracht een dementiewijzer. 

'Music for Life' zet zich dit jaar in om het bewustzijn en de beeldvorming rond dementie in onze samenleving een plaats te geven.

Omdat stad Brugge als dementievriendelijke stad de actie 'Music for Life' niet zomaar wil laten voorbijgaan, organiseert het stadsbestuur samen met het Expertisecentrum Dementie Foton, een bewustmakingsmoment op de Burg op vrijdag 21 december 2012 tussen 15.00 en 16.45 uur.

Diverse optredens van onder meer het Brugse Fotonkoor (koor met mensen met dementie en hun partner, zoon, dochter, vriend(in)…) en van actrice en chansonnière, Leen Persijn, worden er afgewisseld met getuigenissen over dementie. Radio- en tv-stem Christina Van Geel praat het geheel aan elkaar.

Draag je 'Music for Life' een warm hart toe? Ken je iemand met dementie. Werk je met personen met dementie? Kom op 21 december naar de Burg!

Heb je een ‘Music for Life –badge’? Vergeet deze niet op te spelden, want de eerste 20 bezoekers aan de warme-dranken-tent krijgen een bedanking!