ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2015 -  Samen naar de films -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Samen naar de film(s)

Pride, 11 oktober 2015
La famille Bélier, 15 november
2015
Brabançonne, 13 december 2015

3 euro/persoon/film. Aantal plaatsen is beperkt. Vooraf inschrijven met dit formulier voor 30 september, tenzij het aantal tickets reeds op zijn.

Verloop van de avond:

  • Afspraak om 19u30 aan Cinema Lumière, Sint-Jacobsstraat 36B te Brugge
  • Aanmelden bij één van de buurtmedewerkers om je filmticket, ontvangen bij betaling, om te ruilen voor een officiële versie.
  • Film om 20u
  • Een drankje als afsluiter om gezellig wat na te kaarten.

Pride, 11 oktober

Een film van Matthew Warchus, met Bill Nighy, Imelde Staunton, Dominic West, Andrew Scott… (120 min.)

Deze inspirerende komedie gebaseerd op waargebeurde feiten speelt zich af in de zomer van 1984. Thatcher is aan de macht en de mijnwerkers staken. Een groep homoseksuele activisten besluit om geld op te halen om de mijnwerkers en hun families te steunen. Ze worden echter afgewezen door de vakbonden, die gegeneerd zijn om met hen in contact te komen. Daarom besluiten de holebi’s rechtstreeks naar een mijnwerkersdorpje in het diepe Wales te gaan. Gaandeweg ontdekken deze twee groepen, die initieel niets met elkaar gemeen lijken te hebben, dat ze samen kunnen strijden voor hetzelfde ideaal.
Matthew Warchus is een gevierd Brits theaterregisseur die met PRIDE bewijst dat hij ook op het witte doek pure feelgood kan toveren.

La famille Bťlier, 15 november

Een film van Eric Lartigau,met Karin Viard, François Damiens en Eric Elmosnino… (100 min.)

La Famille Bélier is een Franse feelgood komedie van Eric Lartigau à la Intouchables en Bon dieu! De hoofdrollen zijn weggelegd voor de Belg François Damiens en de Franse Karin Viard, die de doofstomme ouders spelen van Paula, vertolkt door Louane Emera. Emera werd vorig jaar opgemerkt door haar deelname aan de Franse The Voice en maakte met deze film haar acteerdebuut.
In de familie Bélier is iedereen doof, behalve de 16-jarige dochter Paula. Ze is dan ook een onmisbare tolk voor haar gezin. Wanneer Paula’s muziekleraar haar zangtalent ontdekt, overtuigt hij haar om deel te nemen aan een prestigieuze zangwedstrijd. Deze beslissing betekent echter dat ze haar dove ouders en broer moet achterlaten... Ze staat voor een hartverscheurende keuze.

BrabanÁonne, 13 december

Een film van Vincent Bal, met Amaryllis Uitterlinden, Arthur Dupont en Jos Verbist, Tom Audenaert …  (90 min.)

Brabançonne is een muzikale romantische komedie van Vincent Bal die vorig jaar voor zijn jeugdfilm Nono het zigzagkind bekroond werd met de titel Beste Europese jeugdfilm 2013. Nu pakt hij uit met een film voor volwassenen, maar evengoed toegankelijk voor het jongere publiek. De film gaat over een Vlaamse en een Waalse harmonie die alle twee in een Europese finale staan en mekaar gaan uitdagen om de titel te veroveren.
Een echte Belgische film dus, met een geweldige cast : Amaryllis Uitterlinden, Jos Verbist, Erika Sainte, Arthur Dupont, Tom Audenaert en vele, vele anderen. Met heel veel herkenbare en minder herkenbare deuntjes en harmoniemuziek. Een prettige eindejaarsfilm voor jong en oud!