ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2016 -  De Valk 'Zwijg Kleine' -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Met de buurt naar het toneel


Zwijg Kleine!
door de Koninklijke Toneelvereniging De Valk

Een hilarische volkse komedie
van Fitzgerald Kusz in een uitermate sappige bewerking van Bart Cardoen

Vrijdag 18 maart om 20.00 u. in de Magdalenazaal

“Zwijg Kleine” is het relaas van een familiefeest ter gelegenheid van de plechtige communie van Eddy. De familie van Eddy is geobsedeerd door eten en drinken, vreten en zuipen, zeg maar. Met de drank komt de binnenkant naar buiten. De humorist in ieder van hen baant zich een weg naar de oppervlakte. Maar ook de diepste zielenroerselen wellen als gulpen bittere gal naar boven. Mensen trekken elkaar aan en stoten elkaar af. Ze slaan en ze zalven tegelijk. Een verwijt wordt met een compliment gemaskeerd of gemasseerd.

Bij de hertaling van het stuk heeft Bart Cardoen oeverloos zitten grabbelen in ons sappig West-Vlaams. Opzettelijk heeft hij gekozen voor een bij momenten platte en vette taal. Niet om te choqueren maar gewoon uit liefde voor de klanken die opborrelen uit de buik van die taal. Wat aanvankelijk als plat en vulgair wordt gezien, begint soms plots warm en ontwapenend te klinken.

In deze ‘Zwijg, Kleine” zitten humor, ironie, tragiek en bitterheid helemaal verweven met elkaar, zoals in het echte leven dat soms klote is, maar tegelijk onweerstaanbaar grappig kan zijn.

Praktisch:

  • De deuren gaan open vanaf 19.30 u., de voorstelling begint om 20.00 u.
  • 7 euro/kaart – speciaal voor de inwoners van het Sanderkwartier biedt de Koninklijke Toneelvereniging De Valk de kaarten aan een burenprijs: 7 euro in plaats van 9 euro
  • Graag vooraf kaarten aan voordelige prijs kopen met dit formulier