ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2016 -  Samen naar de film -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Samen naar de film

Café Derby, 16 oktober 2016
Cafard, 20 november 2016 (volzet)
Suite Française, 11 december 2016 (volzet)

Verloop van de avond:

  • Afspraak om 19u30 aan Cinema Lumière, Sint-Jacobsstraat 36B te Brugge
  • Aanmelden bij één van de buurtmedewerkers om je filmticket, ontvangen bij betaling, om te ruilen voor een officiële versie.
  • Film om 20u
  • Een drankje als afsluiter om gezellig wat na te kaarten.

Cafe Derby

Zondag 16 oktober 2016, 20u00
93 minuten

Het langspeelfilmdebuut van Lenny Van Wesemael dat gebaseerd is op haar jeugd. Met Wim Opbrouck in een van de hoofdrollen, bekend van onder andere ‘Bowling Balls’ en de serie ‘In Vlaamse Velden’. Het is een tragikomisch coming-of-age-verhaal over een prettig gestoorde familie die halsoverkop een café overneemt omdat de paus op bezoek komt.
Café Derby speelt zich af in 1985. Georges is een geboren marktkramer. Als gedreven handelaar verkoopt hij alles, altijd, aan iedereen. Wanneer hij hoort dat de paus naar België komt, ruikt hij zijn kans. Naast het terrein waar tienduizenden gelovigen een openluchtmis zullen bijwonen, staat Café Derby te huur. Georges weet zeker dat hier een klein fortuin te verdienen valt. Ook zijn vrouw, vijf kinderen en collega’s geloven erin.

Cafard

Zondag 20 november 2016, 20u00
92 minuten

1914. Terwijl Jean Mordant in Buenos Aires de wereldtitel worstelen behaalt, wordt zijn dochter Mimi in Oostende aangerand door Duitse soldaten. Jean zweert dat hij zijn dochter zal wreken. Met zijn trainer Victor en neefje Guido gaat hij in dienst bij het prestigieuze ACM-korps, de allereerste pantserdivisie ter wereld. Omdat de zwaar gebouwde pantserwagens in de Vlaamse modder wegzakken, worden ze overgeplaatst naar het Oostfront. Tegen de zin van Jean, die bericht krijgt dat Mimi zwanger is, wordt hij meegesleurd in een dramatische reis rond de wereld. Een ongelooflijke reis die zijn wereldbeeld voorgoed zal veranderen.

Deze bijzondere Belgische animatiefilm van Oostendenaar Jan Bultheel, is zeker een aanrader.  Naast de schitterende animatie is de film ook in sappig authentiek Oostends dialect wat de film prettig en zeer genietbaar maakt.  Kadert ook in de herdenkingsjaren van de Groote Oorlog 14-18.

Suite Francaise

Zondag 11 december 2016, 20u00
107 minuten

Na het succes van Oscarwinnaar The Duchess, pakt regisseur Saul Dibb uit met een nieuwe film. Suite Française is een romantisch oorlogsdrama gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, met niemand minder dan onze eigen klasbak Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, naast Michelle Williams en Kristin Scott Thomas.

Frankrijk, begin jaren ‘40. Wanneer de nazi’s een Frans dorpje bezetten, worden Lucille Angellier en haar strenge schoonmoeder gedwongen om de Duitse officier Bruno von Falk onderdak te bieden. Hoewel Lucille aanvankelijk alle contact met de officier afweert, worden ze beiden verleid door verlangens die uitmonden in een verboden liefde.

Suite Francaise trailer NL from Dutch FilmWorks on Vimeo.