ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2017 -  MIS-verstand: bezoek PZ OLV -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

MIS-verstand = thema v/d week (01-10/10/17) van de geestelijke gezondheid
Vanaf zondag 1 oktober wordt in Vlaanderen tijdens de Vlaamse tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid afgeteld naar dinsdag 10 oktober : Werelddag Geestelijke Gezondheid. Er hangen nog altijd heel wat taboes rond psychiatrische instellingen. Lange verlaten gangen, isoleercellen, een sombere sfeer… je kan er beter niet in terecht komen.

Via een aantal activiteiten wil men tijdens deze week een positief verhaal brengen vanuit de geestelijke gezondheidszorg. Langs deze weg wil men af van het stigma. Geestelijke gezondheid is voor iedereen belangrijk en het is geen schande om beroep te doen op hulp.

Het project MIS-verstand wil die taboes rond psychisch ziek zijn doorbreken. Je leest er alles over op www.misverstandbrugge.be. Meer info op http://www.pzonzelievevrouw.be/mis-verstand-horen-zien-en-praten-over-geestelijke-gezondheid

Op maandagavond 23 oktober 2017

kregen de bewoners van het Sanderkwartier de kans om een bezoek te brengen achter de gevel van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw. Tijdens dit bezoek wou Greet De Groote, afdelingscoördinator, ons een heel ander verhaal vertellen. Ze nam ons mee in een boeiende wereld. We ontdekten de rijkdom van dit mooie gebouw en de  geschiedenis van de psychiatrie.  We kregen ook zicht op hoe de psychiatrische zorg vandaag opgevat wordt.

Afspraak maandag 23 oktober 2017 om 19u00, hoofdingang Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw, Koning Albertlaan, Sint-Michiels.

Inschrijven is niet meer mogelijk. De groep is volzet.