ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2018 -  Geleid bezoek kasteelpark -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Geleid bezoek kasteelpark zomerverblijf Heren van Gruuthuse


Iedereen kent wel het stadspaleis van de Heren van Gruuthuse in Brugge. Dit was hun winterverblijf. Maar wie kent hun zomerverblijf, in 1454 gekocht door Lodewijk van Gruuthuse, in Oostkamp?

Weinig mensen kunnen hier bevestigend op antwoorden want tot voor kort werd het domein nooit opengesteld voor het publiek. Nu is het, mits lang vooraf aan te vragen, tien maal per jaar mogelijk om het kasteelpark te bezoeken. Het buurtcomité heeft een bezoek kunnen regelen.

Op zaterdagnamiddag 26 mei kunnen we het park onder leiding van een gids verkennen.

Het is een enige gelegenheid om dit 30 ha groot domein, sedert 1596 in bezit van de huidige eigenaars, de familie d’Ursel, te bezoeken. Het park, ontworpen door de Franse tuinarchitect Henri Duchêne (1841-1902), is bijzonder waardevol.

De wandeling duurt 2u15 en zal met geschiedenis- en natuurweetjes gekruid worden. We sluiten af met een drankje, aangeboden door het buurtcomité, aan onze mobiele koffiebar .

Praktisch

  • Zaterdag 26 mei 2018
  • Om 14u00 start het bezoek aan de ingang van het kasteel,
             Stationsstraat 196 te Oostkamp
  • Deelnameprijs: 3 euro/persoon
  • Fiets je mee in groep tot aan het kasteel? Afspraak om 13u15 aan de Magdalenazaal (Magdalenastraat 27).
  • Wie met de wagen komt, kan - indien er geen plaats is langs de Stationsstraat – zijn auto uitzonderlijk parkeren in de dreef rechtover de ingang van het kasteel.

 

Klik hier voor de foto's van deze activiteit