ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2018 -  MIS-verstand - herhaalbezoek PZ Onzelievrouw -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

MIS-verstand - herhaalbezoek PZ Onzelievrouw

Klik hier voor foto's van deze activiteit

MIS-verstand = thema v/d week (01-10/10/18) van de geestelijke gezondheid

Vanaf 1 oktober wordt in Vlaanderen tijdens de Vlaamse tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid afgeteld naar woensdag 10 oktober : Werelddag Geestelijke Gezondheid. Er hangen nog altijd heel wat taboes rond psychiatrische instellingen. Lange verlaten gangen, isoleercellen, een sombere sfeer… je kan er beter niet in terecht komen.

 

Via een aantal activiteiten wil men tijdens deze week een positief verhaal brengen vanuit de geestelijke gezondheidszorg. Langs deze weg wil men af van het stigma. Geestelijke gezondheid is voor iedereen belangrijk en het is geen schande om beroep te doen op hulp.

 

Het project MIS-verstand wil die taboes rond psychisch ziek zijn doorbreken. Je leest er alles over op www.misverstandbrugge.be. Meer info op http://www.pzonzelievevrouw.be/mis-verstand-horen-zien-en-praten-over-geestelijke-gezondheid

 

Na het succes van vorig jaar krijgen wij, bewoners van het Sanderkwartier, opnieuw de kans om een kijkje te nemen achter de gevel van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw. Tijdens dit bezoek wil Greet De Groote, afdelingscoördinator, ons een heel ander verhaal vertellen. Ze neemt ons mee in een boeiende wereld. We ontdekken de rijkdom van dit mooie gebouw en de geschiedenis van de psychiatrie. We krijgen ook zicht op hoe de psychiatrische zorg vandaag opgevat wordt.

 

Afspraak woensdag 3 oktober om 19u00,
hoofdingang Psychiatrisch Ziekenhuis O.L.V.
Koning Albertlaan, Sint-Michiels
.