ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2019 -  Ecologische voordracht -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Ecologische voordracht


Dat het met de toekomst van onze wereld niet altijd de goede richting uitgaat, is wellicht een open deur intrappen. Klimaatverandering, milieuvervuiling, ecologische voetafdruk, mobiliteitsproblemen, ongezonde voedingsproducten….zijn thema’s waar we nagenoeg dagelijks mee geconfronteerd worden. Kunnen wij daar als individu iets aan doen? 

Thomas Devogelaere, een jonge dertiger, is er zeker van dat lokale projecten een deel van de oplossing kunnen vormen.

Hij voert dan ook graag de daad bij het woord. Het belangrijkste burgerinitiatief waarvan Thomas lid is is ‘Klimaat Podium Brugge’. Hun doel is om van Brugge een klimaatneutrale stad te maken. Het is een vzw die ontstaan is uit het platform ‘De Toekomst van Brugge’, waar Bruggelingen allerlei ideeën en projectvoorstellen kunnen aanbrengen. ‘Klimaat Podium Brugge’ richt zich uiteraard op de klimaatthema’s waaronder duurzame mobiliteit.

Thomas is vooral actief als autodeelmeester (o.a. voor Autodelen.net en Dégage vzw). Thomas stond destijds ook aan de wieg van de eerste Brugse burgercoöperatie CoopStroom cvba. Het doel van CoopStroom is om lokaal energie te produceren en te verkopen aan de inwoners van Brugge. Hiervoor installeren ze zonnepanelen op daken van scholen, bedrijven en particulieren. CoopStroom wil niet alleen de stroom lokaal opwekken; door het inschakelen van installateurs en leveranciers uit de regio willen ze ook de lokale economie stimuleren. 

Thomas zal ons hieromtrent heel wat meer kunnen vertellen.

Als we kijken naar wat we zelf kunnen doen om op kleine schaal het verschil te maken dan is ‘vergroening’ van onze verharde woonomgeving één van de dingen. Dit kan o.a. door zelf een groene gevel aan te leggen. Wens je met een plant jouw straat of gevel op te fleuren? Dit is perfect mogelijk! Als bewoner kun je een plant in het voetpad of aan de gevel van jouw woning aanplanten. 
Hoe alles in zijn werk gaat verneem je op deze avond.

Na de voordracht kunnen we nog gezellig napraten met een drankje.

Wanneer : vrijdag 18 oktober 2019 om 19.30 u 
Waar : Europahuis Ryckevelde Sint-Baafskerkstraat 7 - (zijkant kerk Sint-Baafs)