ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2020 -  Fietstocht in en rond Sint-Andries augustus 2020 -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Fietstocht in en rond Sint-Andries augustus 2020

Zaterdag 29 augustus 2020 - 13.30u

Aan de Magdalenazaal staan een 25 tal fietsers klaar om een tocht, ingericht door het bestuur van het Sanderkwartier, aan te vatten.

Allen met mondmaskers - zoals gevraagd door de inrichters - maar wat straks tijdens het fietsen in twee groepen niet meer moet, en fluo-hesje, ook door het bestuur aangeboden. Alleen de weergoden wensen niet mee te werken. Een fikse regenbui stelt toch even de start met een tiental minuutjes uit.

Maar dan kunnen we starten voor een tocht van ongeveer 30 km doorheen ons mooie Sint-Andries langs gekende en minder gekende wegen en paadjes.

Op verschillende plaatsen houden we halt en krijgen we van Christine en Christophe deskundige uitleg met soms een verhaal, een legende of enkele historische weetjes.

De cottagewoningen in een inham van de Hogeweg, het kapelletje van O.L.V. van Boompje, kapelletje van Messem, herberg Pereboom, herberg 't Gods, hoeve De Potterie.... en nog veel andere plaatsen worden onder onze aandacht gebracht. Je zou er waarlijk de druilerige regen bij vergeten.

Na twee derden van onze trip is het tijd voor een rustmomentje: op een kasteeldomein, dat niet toegankelijk is voor het publiek, maar waar uitzonderlijk de deuren zijn opengezet om onze buurt, het Sanderkwartier, te ontvangen. Het bestuur staat klaar met een verfrissend drankje, een kopje koffie en allerlei lekkers. En of het smaakt!

Ondertussen zijn de hemelsluizen dicht en wordt onze tocht begeleid door een streepje zon. Met een halte bij het Kruis der Gefusilleerden, het park "onvoltooid", het Galgenveld en het Momument der Gefusilleerden aan de Torhoutse Steenweg sluiten we deze toch wel zeer merkwaardige fietstocht af.

Heel veel dank aan het bestuur van het Sanderkwartier en een welgemeende proficiat voor deze zeer geslaagde activiteit.

Lieve en Marc

 
scan2_fietstocht_29_08_2020_1.pdf parcours fietstocht 29 augustus (849 kb)