ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2022 -  Het taaltje van de Wetstraat -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Het taaltje van de Wetstraat


De avond met Hugo Brouckaert in 2020 – hij bracht ons toen “Humor op rijm” – net voor de coronapandemie uitbrak, was echt een avondje ontspanning!

Ook nu zal Hugo ons gegarandeerd een aangename avond bezorgen!

De Chinese kunstenaar Ai Weiwei zei ooit dat politici met de jaren allen dezelfde persoonlijkheid krijgen. En wij kunnen eraan toevoegen: hetzelfde taalgebruik.

Waarom antwoordt een politicus nooit met ‘ja’ of ‘neen’ op een vraag van een journalist? Wat bedoelen politici met een ‘inschattingsfout’ en met ‘maatschappelijk draagvlak’? En wat is dat toch met die ‘glazen bol’ die zij niet hebben?

‘Leugenaar’ staat in de lijst van de verboden parlementaire termen. Hoe omzeilt een welbespraakt parlementslid dat verbod? Wat bedoelde een minister in het heetst van de corona-epidemie met de uitspraak: ‘Men mag niet stilstaand bewegen’? Iedere burger wordt geacht de wet te kennen. Hoe doe je dat in het labyrint van 120.000 bladzijden Staatsblad per jaar?

Onze buurman Hugo Brouckaert, eredirecteur van de taaldienst van de Senaat, was als vertaler en taaladviseur dertig jaar lang een bevoorrecht getuige in de Wetstraat. Wie hem kent, weet dat zijn verhaal geen kopie wordt van de Vaagspraak of van De Geeuwende Dag. Gaat het dan niet over politiek? Ja en neen, of toch ergens, eigenlijk, voor een stuk.

Het Europacentrum waar we opnieuw te gast zijn zal eerst een korte presentatie geven over 'Europa en het klimaat’.

Na de voordracht kunnen we nog gezellig napraten met een drankje.

Wanneer : vrijdag 7 oktober 2022 om 19.30 u

Waar : Europahuis Ryckevelde - Sint-Baafskerkstraat 7 - (zijkant kerk Sint-Baafs)

Inkom : 4 euro/per persoon

Inschrijven bij:
Liliane
, 18-Oktoberstraat 49 (tel. 050/38.71.09) - Christine, Torhoutse steenweg 103 (0486/44.28.65) - Leen, Ontmijnerslaan 7 (0498/08.64.96) - Christophe, Orchideeënlaan 2 (0473/94.05.78) -