ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Fotoalbum -  Adolphe Sax & Cie -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Op 23 februari en 23 maart 2014 waren we met de buurt te gast bij Karel Goetghebeurbezieler en oprichter van het bedrijf Adolphe Sax & Cie. Sinds 1 december 2013 heeft hij zich gevestigd in het Art nouveau Huis de Lauden in de Gistelse Steenweg 97. Meer info.

Adolphe Sax was voor de blaasinstrumenten wat Stradivarius voor de strijkers was. Dit jaar zou hij precies 200 jaar geworden zijn. De aanleiding om ons te laten onderdompelen in de saxofoonwereld.

Het werd telkens muzikale ontmoetingen op topniveau! Alle aanwezigen kunnen dit beamen.

Foto's van zondag 23 maart.

Foto's van zondag 23 februari

Karel Goetghebeur, zaakvoerder van Adolphe Sax & Cie, vertelt ons met veel passie over zijn levenswerk en nu ook zijn bedrijf. De Adolphe Sax & Cie-saxofoons. Lode Desplancke van Beaufour Saxophone Quartet Een Adolphe Sax & Cie-saxofoon. Een detail van een Adolphe Sax & Cie-saxofoon. Even pauzeren. Gezellig napraten. Karel Goetghebeur laat ons proeven van zijn zelfgemaakte Adolphe Sax-bier. Het Adolphe Sax-bier (made in Ruddervoorde) werd gesmaakt. De indrukwekkende bas-saxofoon.

Nuttige links om meer te weten te komen over:

  • Het bedrijf Adolphe Sax & Cie, klik hier
  • Het leven van Adolphe Sax, klik hier
  • De saxofoonspeler Lode Desplancke, klik hier
  • Beaufour Saxophone Quartet waar Lode deel van uit maakt, klik hier

Dankjewel Karel en Lode
voor deze fantastische muzikale zondagnamiddag!

Alle saxofoons werden die namiddag door Lode bespeeld. Wow what een sound! Karel en Lode met elk een saxofoon van Adolphe Sax & Cie. Dankjewel voor deze fantastische zondagnamiddag.