ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Archief -  Nieuwsbrieven -  Nieuwsbrief 1-12 (30/01) -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Klik hier indien dit bericht onleesbaar is

Met een vooruitblik en terugblik, grote en kleine buurtnieuwtjes heb je meteen een overzicht van de eerste e-buurtnieuwsbrief van 2012. 

OP HET PROGRAMMA

 • DEZE WEEK, donderdag 2 februari - Voordracht
  Over weten en vergeten, een andere kijk op dementie

  meer info
  , er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

   
 • zaterdag 5 meiBezoek aan een lokale frambozenkwekerij 
  voor wie wilt, gecombineerd met een fietstocht ernaar toe
   
 • zondag 1 juli - Buurtfeest 
   
 • najaar 2012 - Quiz

BUURTNIEUWS

 • De werken aan de verlichting in het Frederick Sanderpark starten op 10 februari eerstkomend. Dit zal wat hinder veroorzaken, maar daarna zullen de fietsers en voetgangers veiliger door het park kunnen rijden en wandelen.
 • Dinsdag 13 december 2011 werd in de stedelijke werkgroep verkeer gunstig beslist op de vraag om een oversteekplaats voor voetgangers aan te brengen ter hoogte Torhoutse Steenweg-Ontmijnerslaan. Deze beslissing dient nog bekrachtigd te worden door het college en gemeenteraad, en het aanvullend reglement dient ook nog opgemaakt te worden. De uitvoering zal dus nog eventjes duren (ook afhankelijk van de weersomstandigheden). Maar in ieder geval komt er een zebrapad, wat uiteraard goed nieuws is.
 • Vanaf 15 februari zijn de wijzigingen van het mobiliteitsplan van kracht. Zeker merkbaar voor 't Sanderkwartier. Blauwe zone voor een aantal straten, Zone 30 voor de hele buurt. Meer info kan je vinden in de brochure 'Brugge ademt' die iedereen in de bus heeft gekregen of via deze link.
 • Met de campagne Een propere stoep, ook die van u? roept stad Brugge haar inwoners op om voetpad en greppel proper te houden. Het niet naleven van deze stedelijk richtlijn kan leiden tot een boete. Enkele bewoners van de 18-Oktoberstraat kregen een verwittiging. Jammer dat de coördinatie mank liep, want enkele dagen later werden de greppels door de stadsdiensten zelf schoongemaakt. 
 • In naam van de buurtbewoners rond het Edgard De Smedtplantsoen heeft advocaat Thierry Goegebeur uit de Torhoutse Steenweg een open brief geschreven naar het stadsbestuur omtrent de uitbreiding van de Magdalenazaal. De zaak wordt deze week in de gemeenteraad besproken. In de brief wordt o.a. een nieuwe locatie voorgesteld.
  Lees de open brief - krantenknipsels.

!!! Heb je ook nieuws over onze buurt, laat het ons gerust weten.  We nemen het graag op in de volgende nieuwsbrief, website en/of buurtkrantje. Een geïnformeerde burger is er....

KOM MET JE SOEPKOM en WEES WELKOM

Tekening van Lova Lambert

Hartelijke ontmoetingen bij een kop lekkere tomatensoep, een druppeltje jenever of warme chocomelk. De geslaagde nieuwjaarsdrink zette het jaar meteen goed in.

Lova Lambert (5 jaar) heeft er zelfs een mooie tekening over gemaakt (zie hiernaast). Papa Frederik mailde wat commentaar: rechts zie je een grote pot tomatensoep, met links vele gevulde kopjes en in het midden een tevreden bezoeker ;-)
Dankjewel Lova!!
 

Was je erbij? Of heb je het net gemist?
Neem een kijkje in het fotoalbum

FACEBOOK


Nee, (nog) niet het Sanderkwartier op facebook, wel Bruggelokaal.

Bruggelokaal biedt Brugse buurten, Brugse verenigingen en Brugse individuen gratis een website en ondersteunt hen op een multimedia manier. Zo brengen ze Bruggelingen dichter bij elkaar! Ook jullie buurtwebsite is hiervan een product.

Benieuwd? Ga eens zien en word meteen fan. Zo blijf je op de hoogte. Wie weet kom je je buurt ook daar eens tegen. Slechts één voorwaarde, geregistreerd zijn op facebook.