ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Archief -  Nieuwsbrieven -  Nieuwsbrief 2-11 (10/06) -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Klik hier indien dit bericht onleesbaar is

Net voor het buurtfeest willen we jullie graag nog wat nieuws over en van de buurt brengen. Verleden, heden en toekomst in deze tweede nieuwsbrief!

WANDELING 'DE VESTEN ANDERS BEKEKEN'

Hoeveel maal wandelen of fietsen we langs onze Brugse Vesten zonder veel oog te hebben voor de natuur of ons vragen te stellen over de oorsprong van die grachten? 

Op zondag 10 april wist gids Rik Dewulf de groep drie uur lang te boeien met natuur- en historische weetjes.

Eén van de natuurweetjes is de verklaring van die brede groene plakbanden die om de stam van de bomen zijn gebonden. Het heeft alles te maken met de strijd tegen de larve van de mineermot. Maar hierover kan je straks meer lezen in het uitgebreid verslag van Marc Lambert dat in het volgend buurtkrantje verschijnt.

Sfeerbeeld van deze boeiende dag.

SANDERKWARTIER SPORTIEF

Als het kriebelt dan moet je sporten! Wel dat hebben ze bij ons in de buurt duidelijk gevoeld.

Op 5 mei startte het petanqueseizoen. Sfeerbeeld
Wie graag een balletje gooit  kan elke dinsdag om 14u30 terecht aan de petanquevelden achter de MaZ.

Het Sanderkwartier houdt op tijd en stond wel van een natje en een droogje. Maar op 10 mei werd het 'natje' wel heel letterlijk genomen, nl. een duikiniatie georganiseerd door de Sportdienst van Stad Brugge. Wil je zien hoe het er aan toe ging, klik hier. Eve en Wouter waren er ook bij en schreven een mooi verslag. Binnenkort te lezen in het Buurtkrantje.

Dwars door Brugge op 18 mei kon ook enkele onder ons bekoren. Cliff Vanthournoudt liep het parcours uit in 49 min. en 50 sec.. Ellen en Tom Degryse liepen ook enthousiast mee in de Kidsrun Dwars door Brugge. Lees meer
Heb je ook meegelopen en nam er iemand een foto,
stuur het ons nog door!

FEEST IN DE BUURT!


Op zondag 3 juli is het BUURTFEEST!

Jij komt toch ook? Breng familie en buren mee om samen gezellig de zomer in te zetten. Voor elk wat wils op het programma.

Voor de meisjes en jongens is er de clown-special 'HANG DE CLOWN UIT'.
Lekker zot doen. Hoe word ik een goede clown? Mime, schmink, knutselen... ook voor de kleintjes. Samen met Hilde Maréchal leren we stap voor stap de kneepjes van het vak. Met de kinderen vanaf 6 jaar bouwen we dan nog samen een grappige act.

BRENG VRIENDEN EN VRIENDINNEN MEE. Een knotsgekke actviteit en superleuk! 

UIT GOEDE BRON

Het geplande bezoek met de buurt aan de tentoonstelling 'Uit goede bron' gaat niet door. Omwille van organisatorische redenen hebben we dit bezoek geschrapt.

Uiteraard kan je nog tot 16 oktober 2011 deze tentoonstelling op eigen initiatief bezoeken. Meer info

 

SIMULATIE IMPACT UITBREIDING MaZ

Tot en met 24 juni 2011 kan iedereen het ontwerp RUP bekijken bij de stedelijke Dienst Ruimtelijke Ordening en de stedelijke Communicatiedienst. Meer info hierover.

Deze plannen werden reeds door bewoners van het Sanderkwartier ingekeken. Maar tot ieders verbazing was er geen enkele visuele voorstelling van de mogelijke uitbreiding van het MaZ te zien. Enkel een nietszeggend lijvig dossier met tekst, cijfers en enkele plannen.

Daarom heeft advocaat Thierry Goegebeur uit de Torhoutse Steenweg het initiatief genomen om, op basis van de beschikbare cijfers vermeld in het ontwerp RUP, een simulatie te laten maken van de impact van de mogelijke uitbreiding van de MaZ op het Edgard De Smedtplantsoen. Zie afbeelding hierna.

Meer informatie hierover klik hier.

Artikel verschenen in Het Nieuwsblad van 9 juni 2011
'
Vlaanderen geeft 410.000 euro voor nieuwe Cactuszaal

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen, klik hier