ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Archief -  Nieuwsbrieven -  Nieuwsbrief 2-13 (10/02) -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Klik hier indien deze e-nieuwsbrief onleesbaar is.

Er leeft wat in onze buurt. 

  • 6.346
  • Quiz
  • PVT vertelt en zingt
  • Winterweer
  • 100 buurtbewoners. Een eeuw in portretten.
  • Onze nieuwe postbode stelt zich voor

Wat een oogst! Niet te geloven. Samen verzamelden we 6.346 kerst- en nieuwjaarskaarten in voor de bewoners van PVT Sint-Augustinus (Psychiatrisch VerzorgingsTehuis).

Hartelijk dank voor jullie enthousiaste medewerking aan de actie 'Gooi je wenskaarten niet weg!'

Op zondag 10 februari werden alle  kaarten aan PVT Sint-Augustinus bezorgd.

Voor het fotoverslag, het opzet van de actie, een interview met de zorgkundige die de bewoners begeleidt in het maken de kaarten...  klik hier. 

Hou zaterdagavond 23 maart vrij!
Afspraak om 19u30 in zaal De Ark van het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat.

Voel je de quizkriebels al opborrelen, aarzel niet langer, zoek quizmaten, stel een team samen en verzin een originele ploegnaam. Er staan jullie 7 themarondes te wachten, er kan een joker ingezet worden en als specialleke is er nog de rode draad vraag. Geen superprestige, maar een gezellige quizavond onder buren, sympathisanten en supporters. 

Binnenkort ontvang je de uitnodiging met inschrijvingsformulier in je bus. Straks ook mogelijk om online in te schrijven. Hou de website in de gaten, één adres: www.sanderkwartier.be


Het PVT Sint-Augustinus nodigt de buurt uit. 
Naar aanleiding van 15 jaar PVT Sint-Augustinus wordt op zondag 24 februari om 14u30 in de kapel van het Psychiatrisch Ziekenhuis O.L.V. een academische zitting met muzikale omlijsting door het koor 'De Colores' uit Torhout georganiseerd.  

Lees hier het volledig programma 


De winterprik is nog niet voorbij.

Sommigen ervaren deze sneeuw- en ijzeltoestanden als één grote ellende. Voor kinderen wordt de omgeving plots één grote speeltuin. Sowieso het doet wat men een mens.

Luc De Gruyter uit de Azalealaan schreef een mooie, warm 'winterse' column van en over onze buurt. Lees mee.


Zie nu, dit prachtig portret van 'onze Fons' van de 18-Oktoberstraat, omringd door zijn zelfgemaake pentekeningen.

Met de publicatie van het portret van Alfons gaat de lancering van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten' definitief van start! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden . 
Wat zijn we fier!    

Een zoektocht naar 100 buurtbewoners! Het Sanderkwartier was één van de eerste buurten waar enkele personen werden gefotografeerd. Niet alleen Alfons, maar ook Etienne, Josette en Lander werden met veel gevoel voor de persoon en zijn/haar leefwereld in deze reeks gefotografeerd.

Vanaf nu dus elke week een nieuwe buurtbewoner op de website van Bruggelokaal. Ga dat zien. Van zodra die persoon iemand is uit onze buurt, ook op onze buurtsite.


Hallo iedereen,
 
Langs deze weg wil ik me graag even voorstellen. Ik ben Carine Vanbesien en sedert enkele weken ben ik postbode in het Sanderkwartier. Ik vervang de vorige postbode Johny. 

Voor mij is het niet allemaal nieuw, want zo'n 15 jaar geleden heb ik ook al een tijdje dienst gedaan in jullie buurt.  Klik hier om verder te lezen 

Heb je zelf groot of klein nieuws over het Sanderkwartier, laat het ons wetenWe nemen het graag op op onze buurtsite en e-nieuwsbrief.