ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Archief -  Nieuwsbrieven -  Nieuwsbrief 2-18 (3/04) -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Moeilijk leesbaar? Lees deze nieuwsbrief online.

ZIE, DE CANADASQUARE !

Unieke foto's van de Canadasquare. 
Vermoedelijk in de jaren 50. Bron: het Rijksarchief.
Weet je meer over deze foto's? We vernemen het graag.

Buurtmedewerkster Liliane haalt bijzondere herinneringen op bij het zien van deze foto's: "Mijn pa heeft in het jaar 1953 een zwaar auto-ongeval gehad. Hij lag er met zijn wagen (een Minerva) overkop in het parkje. Een auto komende uit de Stationslaan was met een zeer hoge snelheid op hem ingereden...."   

Via deze link leest u het volledig verhaal en ziet u alle foto's.

CULTUUR MET DE BUURT

Haute lecture by Colard Mansion. Vernieuwing van tekst en beeld in middeleeuws Brugge

Er zijn nog enkele kaarten over. Via deze link vind je meer info om je in te schrijven of meer te weten te komen over de inhoud van de tentoonstelling.

Wie kaarten heeft, afspraak op zaterdag 7 april om 10u15 in de inkomhal van
het Groeningemuseum.

Alle kaarten voor onze buurt zijn de deur uit. 

Wie kaarten heeft maar door omstandigheden toch niet aanwezig kan zijn, geef ons een seintje. Dan kunnen we nog enkele buren gelukkig maken. Met dank. 

Heb je een kaart? Graag afspraak op woensdag 18 april om 19u30 in de inkomhal van het Concertgebouw. Ruil je filmticket van het Sanderkwartier in voor een officieel MOOOV-filmticket bij het buurtcomité.

 

BLOEMENACTIE

De reservatie voor geraniums is afgesloten. 
Wie bloemen heeft aangevraagd, wordt nog verwittigd over het ophalingsuur.

Kan je die zaterdagmorgen niet langskomen, vraag een buur om de geraniums mee te nemen of verwittig iemand van het buurtcomité.
Weet dat niet opgehaalde bloemen niet aan huis worden geleverd.

KEN JE TWINKELTJE?

Wist je dat
in het PZ Onzelievevrouw Twinkeltje voor iedereen toegankelijk is.

Wat kan je er vinden? Je kan er terecht voor kaarten van Uitgeverij Muurkranten, producten van de Bond Zonder Naam, boeken van de congregatie  en producten uit de Oxfam Wereldwinkel. Ook kunstwerkjes in klei, vervaardigd door de patiënten in de Centrale Activering van het ziekenhuis, worden er te koop aangeboden. 

Waar? Twinkeltje bevindt zich aan de zijuitgang van het oude gebouw (kant cafetaria). PZ is toegankelijk via de Koning Albert I-laan 8 of via de ingang Hoog Brabantlaan.

Openingsuren? Woensdag, donderdag en vrijdag van 16u00 tot 18u00.  

CurieuzeNeuzen gespot in de Stationslaan 15!

Pieter en Saar Devoghel-Tack gaan samen met 19.999 andere meetpunten de luchtkwaliteit in de maand mei in Vlaanderen gedetailleerd in kaart brengen.

Het is Pieter en Saar gelukt om zich te registreren als officieel meldpunt. Ook de medebewoners van het flatgebouw zijn enthousiast. Zo worden de kosten onder de bewoners van het gelijkvloers en de eerste verdieping gedeeld. Flatgenoot Suzy Borms staat als jong gepensioneerde paraat voor de logistieke steun (stalen ophalen, ontvangen, terugbrengen).

Veel succes aan de CurieuzeNeuzen van dienst!
Benieuwd naar de resultaten.

Meer info over het onderzoek

EEN DATUMPRIKKER

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen, klik hier