ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Archief -  Nieuwsbrieven -  Nieuwsbrief 3-15 (3/06) -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Binnenkort

Het wordt een prachtige dag voor onze buurtpicknick
Afspraak op zondag 7 juni vanaf 11u30 in het Edgard De Smedtplantsoen, het park achter de Magdalenazaal (Magdalenastraat).

Breng jullie picknick, hapjes, drank, plaid, plooistoel... mee.
Picknickideeën en recepten om je picknickmand te vullen.
Het comité zorgt voor een lekkere, frisse verrassing :-)
Een sfeerbeeld van de verdeling van de uitnodigingen.

Iedereen welkom!

Noteer alvast: BUURTFEEST zondag 5 juli 2015

Van bij ons

Lady centraal in de actie Drop je dopje! georganiseerd door het Sint-Lodewijkscollege.

Alle aandacht ging dinsdag 12 mei 2015 naar de geleidehond Lady. De baasjes van Lady, het echtpaar Rosette Van De Putte en Werner Van Thournout (respektievelijk blind en slechtziende) spraken 235 eerstejaars van het Sint-Lodewijkscollege toe over wat Lady in hun leven betekent. Het gezin Van Thournout woont in de 18-Oktoberstraat

Lees het volledig artikel, geïllustreerd met foto's van die namiddag

HIEP HIEP HOERA! Marie-Rose Reuse werd op 13 mei 103 jaar.
Ze woonde 23 jaar in het Sanderkwartier op een appartement in de Talamanca. Haar zoon Jan Lantsoght uit de Abdijbekestraat schreef kort haar levensloop.

Marie-Rose is geboren in Sint-Michiels op 13 mei 1912, een zonnige meidag.  Haar ouders waren Emiel Reuse (1883-1975) en Leontine Bonvalet (1888-1974). Zij hadden een steenhouwerij in het begin van de Rijselstraat in Sint-Michiels (tegenover het O.LV. ziekenhuis).

Ze ging naar school in Hemelsdaele en daarna volgde ze een cursus modiste in de Maricolen. Tijdens haar studies hielp ze in het huishouden en later in de schoenenwinkel van haar ouders.

Haar vader Emiel was een ex-voetballer van Club Brugge (1904-1908) en nadien van Cercle Brugge (1908-1911). Lees verder, zie foto's.

Bebloemingsactie

Op zaterdag 25 april 2015 haalde het Sanderkwartier 1.416 geraniums bij de stedelijke groendienst af. Als buurt pikken we in op de bebloemingsactie georganiseerd door Stad Brugge.

Klik hier voor meer foto's van de geraniumverdeling.

Europa in onze buurt


Wist je dat het Europahuis Ryckevelde sinds kort verhuisd is van Sint-Kruis naar Sint-Baafskerkstraat  7 te Sint-Andries.

Ryckevelde vzw is een beweging voor Europees burgerschap gevestigd in Brugge, met een werking over heel Vlaanderen.

Ryckevelde staat voor een Europa op mensenmaat en zorgt dat jong en oud in de eerste plaats begrijpen waarover de Europese Unie gaat. Ook wil de organisatie dat mensen Europa zelf ervaren en mee ontwerpen. Ryckevelde doet dit vanuit de overtuiging dat bewuste burgers de basis vormen voor een goede democratie.

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen, klik hier