ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Archief -  Nieuwsbrieven -  Nieuwsbrief 6-15 (9/10) -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Filmavond

ZONDAG 11/10 - PRIDE

  • Wie filmtickets heeft, afspraak om 19u30 aan Cinema Lumière, Sint-Jacobsstraat 36B te Brugge
  • Aanmelden bij één van de buurtmedewerkers om je buurtfilmticket, ontvangen bij betaling, om te ruilen voor een officiële versie.

NOG KAARTEN BESCHIKBAAR

voor Pride (11/10) en Brabançonne (13/12).  Geïnteresseerd? Neem contact op met Liliane of Brigitte

Meer info over de films en verkoop van tickets in onze buurt, klik hier.

Agendaprikkers

Zaterdag 10/10- infomarkt mobiliteitsplan - Stationsgebouw, 13.30-17.00 u

Vrijdag 16/10 - Sint-Baafs quiz't - PC Valkenburg, start om 20.00 u.

Vrijd-zon 16, 17 en 18/10 - 12e ed. Buren bij Kunstenaars
met kunstenaars uit onze buurt:

Straten inspireren

Hoe inspiratievol straten en een buurt kunnen zijn, tonen en schrijven Etienne Sabbe en Hugo Brouckaert elk op hun eigen manier. Zie en lees!

Video gemonteerd door Etienne Sabbe

Het Sanderkwartier doorgelicht:
een hart, een slagader, een navel

Er is een oud volksliedje, een drinklied eigenlijk, dat begint met de vraag: “Waar kunnen wij nog beter zijn?” Voor een inwoner van het Sanderkwartier is het antwoord simpel: nergens anders!

De Abdijbekestraat loopt als een slagader door een groot deel van de wijk. Daarrond bevinden zich de bloemennamen als een geurige kleurige omlijsting: de Orchideeënlaan (vanzelfsprekend), de Azalealaan en de  Goudbloemstraat. Ook de Frederik Sanderlaan en het Frederik Sanderpark verwijzen naar het bloemenrijk, maar die kennis zou iedere bewoner zoniet met de moedermelk, dan toch met de eerste papfles moeten meekrijgen.... lees het volledig artikel.

Hugo Brouckaert
oktober 2015

FOTO'S

  • Bezoek Lauretum - 29 augustus

Zoals u weet dankt het Sanderkwartier zijn naam aan Frederick Sander die in onze wijk een bloeiende laurier- en orchideeënkwekerij stichtte. Jammer genoeg ging het bedrijf teloor na WO II. Daarom vonden we het interessant om eens een bezoek te brengen aan een bloeiende laurierkwekerij in de streek, het 'Lauretum' in Jabbeke.
Kijk mee naar de foto's van deze voormiddag

  • Fons in de Republiek

Op het terras van De Republiek in de Sint-Jakobsstraat Brugge zie je nu reuzegrote foto's van Brugse buurtbewoners. Eén van hen is die van Alfons, beter gekend als Fons. Hij woonde lange tijd samen met zijn echtgenote Denise in de 18-Oktoberstraat.
Lees meer over het leven van Fons en Denise

Met de publicatie van het portret van Alfons ging de lancering van het fotoproject
'100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten' van start!

Bruggelokaal werkt al enkele jaren samen met fotograaf Jürgen de Witte. Meer info over deze expo, klik hier.

Ga zeker eens zien!

Samen helpen

In 1999 heeft het Sanderkwartier zich ingezet voor de vluchtelingen uit Kosovo. Kledij, speelgoed en toiletgerief werden toen ingezameld en verdeeld. Ook vandaag is de vluchtelingenstroom jammer genoeg nog steeds actueel.

De vluchtelingen en de hulpbehoevenden in onze omgeving kunnen elke hulp en steun gebruiken. Kledij, speelgoed, klein huishoudelijk materieel, linnen en beddengoed... worden door een aantal organisaties verzameld en verdeeld. Meer informatie over deze organisaties en wat ze precies inzamelen en verdelen vind je op deze lijst.

Lees ook 'Zorg voor vluchtelingen', initiatief van de Emmaüsparochie.

Samen kunnen we het verschil maken.

Net buiten de buurt: Les Acacias

De Stad Brugge kocht eind 2013 het domein 'Les Acacias' in de Hogeweg 44 aan. In het kader van het speelruimtebeleidsplan besliste het stadsbestuur om het domein in te richten als openbaar park. Op 23 september 2015 werd er een inspraakmoment voor de buurtbewoners georganiseerd.    Foto's

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen, klik hier