ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
De tijd van toen -  Edgard De Smedtplantsoen, lang geleden -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Edgard De Smedtplantsoen, lang geleden

Edgard Desmedt, 1930

Waar de vroegere pleinen van Cercle Brugge waren is nu het Edgard Desmedtplansoen.

Edgard De Smedt was een spilfiguur bij de oprichting van Cercle Brugge.

Zijn lijst van Cercleverdiensten is enorm: medestichter van Cercle en ondervoorzitter sinds 1899, van 1900-1908 lid van het Provinciaal voetbalcomité, van 1902-1906 scheidsrechter in eerste klasse, van 1908-1914 lid comité KBVB en van 1937-1950 voorzitter van Cercle Brugge.

In totaal zou de man een halve eeuw lang deel uitmaken van de beheerraad van Cercle Brugge. Het was ook onder zijn leiding dat het Kloosterveld werd gehuurd om de jeugdopleiding nieuwe impulsen te geven. Cercle werd in zijn eerste jaar als voorzitter kampioen in tweede klasse en de toekomst zag er goed uit.  Helaas bracht de tweede wereldoorlog zware gevolgen met zich mee en na de oorlog degradeerde Cercle snel uit de hoogste afdeling. In 1950, kort na een indrukwekkende viering van zowel het 50 jarig bestaan van Cercle als de jubileum van persoon Edgard De Smedt zelf, overleed hij. Uit dankbaarheid voor alles wat hij voor Cercle Brugge  had betekend werd zijn naam gegeven aan het Cercle-stadion, vanaf toen het Edgard De Smedt stadion.

Bron: website CercleBrugge

Luister en kijk mee met Michel Vanhalme.