ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
De tijd van toen -  Etablissement Horticoles Sander & Fils -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

ETABLISSEMENT HORTICOLES SANDER & FILS, BEELD VAN TOEN
bewoners van het Sanderkwartier illustreren de buurt met hun oude foto's

Klik hier voor het sfeerbeeld van die scandag

Onderstaande foto's worden later opgenomen in een nieuwe (afzonderlijke) website over Frederick Sander en zijn tuinbouwbedrijf.
We willen jullie die foto's van de scandag niet ontnemen en bieden ze hierna in willekeurige volgorde aan.

August Vanhalme in de serre. Rondgang in het bedrijf. Roger Sander (rechts), Louis Sander (midden) en August Vanhalme (links). Op de voorgrond azalea's, op de achtergrond de serres. Praalwagen verzorgd door en met de paarden van Sander&Fils Stand van de firma Sander tijdens de Gentse FloraliŽn in 1960. Het lossen en stapelen van osmunda, potgrond voor orchideeŽn. Zorgvuldig bijgeknipte laurieren flankeren ťťn van de brede lanen van het tuinbouwbedrijf Sander, 1912. Hoog bezoek in serre 'De Stoomboot' Fred Sander (rechts) en Roger Sander (links) geven uitleg aan gouverneur van Outryve d'Ydewalle en echtgenote. Koning Leopold II bezoekt de Brugse FloraliŽn op de Markt in 1904. Links van de Belgische koning: Fred Sander en vader Frederick. Cathelea Ook de firma Sander legde zich toe op de teelt van laurieren, het exportproduct van de Brugse hofbouw. Hier, bol op stam. Fiere werkman met reuzenpalm August Vanhalme, chef palmier, poseert bij een sierlijke palmplant, ca. 1930. De uitvoer van orchideeŽn naar Engeland gebeurde via Zeebrugge. De wagen met twee trekpaarden vertrekt richting haven. Voor de terugreis werden cokes ingeladen om te gebruiken in de serrestookplaats. De familie Sander met de belangrijkste werklieden voor het woonhuis van de familie bij het Brugse bedrijf. Centraal, met zijn lange witte baard, zit Frederick Sander. Kanaaltjes waar de werklui water uit haalden. De paden lieten toe met grote gieters de teeltbedden te besproeien. Bedrijf Sander & Fils in volle bloei in 1912. Zicht op het bedrijf van de Torhoutse Steenweg. Kanaaltjes waar de werklui water uit haalden. De paden lieten toe met grote gieters de teeltbedden te besproeien. The Royal Horticultural Society op bezoek Dendrion Stephen Sander, zoon van Louis Sander en achterkleinzoon van Frederick Sander (1973) Reclamefolder van Sander & Fils voor de verkoop van osmunda, potgrond voor orchideeŽn. Vakantiefoto in de Panne van de kinderen van Fearnley Sander met kindermeisje Vakantiefoto in De Panne

Foto's van familie Stephen Sander (zoon van Louis Sander en achterkleinzoon van Frederick Sander, oprichter van het bedrijf Sander & Fils)

Albert Meulemeester, Bertje genaamd, werkte vol toewijding bij Sander & Fils. Pol Ketele, Stanislas van Outryve d'Ydewalle, Cyriel Durein, Roger Sander (Sander & Fils), Kamiel Franchoo, Andrť Vermeulen

 

Wie? Albert Meulemeester, Bertje genaamd, hovenier bij Sander&Fils. Door zijn liefde voor de bloemen bouwde hij kennis en ervaring op. Met veel toewijding werkte hij tot op de laatste dag van zijn loopbaan bij de firma Sander & Fils.

Hij stierf op 3 november 2007. Dit is het rouwkaartje met binnenin de toepasselijke tekst 'In warme herinnering aan Opa van de bloemetjes'.

Rouwkaartje ontvangen van de kinderen van Albert Meulemeester

Wie? van links naar rechts
Pol Ketele, Stanislas van Outryve d'Ydewalle, Cyriel Durein (burgemeester), Roger Sander (Sander & Fils), Kamiel Franchoo (gemeentelijke secretaris woonde in de Lange Muntstraat), André Vermeulen (gemeenteraadslid woonde in de Zanstraat)
Waar? Op de Singel (Brugge)
Wanneer? vermoedelijk 1953

Foto van Lut Ketele