ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
De tijd van toen -  Frederick Sander -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Frederick Sander, de koning der orchideeŽn

Frederick Sander voor zijn woning in Sint-Andries (nu: Frederick Sanderlaan 13), foto uit het familiearchief van Stephen Sander
Tuinbouwbedrijf Sander
Burelen Sander, nu hotel Olympia
mevrouw en mijnheer Stephen Sander

 

Eind 19e eeuw vestigde Frederick Sander, een Engelsman van Duitse komaf, zijn tuinbouwbedrijf op Sint-Baafs. Waar ooit de kweektuin en serres stonden, liggen nu de straten van het Sanderkwartier. Vandaar onze naam.

Sander was echter ook een wereldvermaard specialist als het om orchideeën ging. Vandaar de orchidee als symbool voor onze buurtwerking.

 Wie was Frederick Sander?

Frederick Sander werd in 1847 in Bremen geboren. Zijn vader was handelaar in vaten en tonnen. Zijn moeder stamde uit de familie KROPP, zaadhandelaars en bloemisten. Op 12-jarige leeftijd verloor hij zijn vader en werd door de broer van zijn moeder grootgebracht. Hij volgde een opleiding tot bloemist en werkte in het familiebedrijf van KROPP.  

Hoe zijn leven verder verliep, kan u lezen in de brochure 150 jaar Frederick Sander, de koning der orchideeën. U kan deze brochure steeds aanvragen bij één van de buurtmedewerkers.

Stephen Sander, kleinzoon van Frederick Sander, woonde in onze buurt. (zie foto)

Frederick Sander had drie zonen: Fred,  Fearnley en Louis. Stephen Sander is de zoon van Louis Sander en Nelly Sladden. Stephens moeder was ook de dochter van een gerenomeerde plantenkwekerij uit Luik.

Peter Sander, achterkleinzoon van 'onze' Frederick Sander, is de webmaster van de site Sanders Orchids, een uitgebreide site over de rijke familiegeschiedenis van Sander en het tuinbouwbedrijf Sander & Fils.

Zeker het doorklikken waard