ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Fotoalbum -  Buurtfeest 2013 - Voordracht -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Voordracht en tentoonstelling


Michel Vanhalme, geschiedkundie en buurman, had het over "Het voetbalplein in het Sanderkwartier (1900-1976): de geschiedenis van  een veranderend plein in een veranderende buurt"

  • Een plein om te voetballen. Het lijkt eenvoudig, maar een terugblik leert ons dat het voetbalplein in de loop van de jaren verschillende malen verplaatst werd. Waarom? Welke omstandigheden hebben hiertoe geleid?
  • Club en Cercle in een zelfde buurt op een zelfde plein! Hoe kan dat?

Terug een boeiend stukje buurtgeschiedenis aangevuld met een tentoonstelling. 

Voordracht

Tentoonstelling

De tentoonstelling wordt opgesteld. Michel in actie!

De tentoonstelling sloot aan bij de voordracht. Wat Michel had toegelicht, kon tijdens het buurtfeest bekeken worden, aangevuld met nog meer foto's uit de archieven van Michel.

Een zicht op een deel van de tentoonstelling Links onder: Cercle Brugge elftal 1924-25, rechts onder: luchtfoto Cercleplein anno 1917 Links boven en onder: plein Cercle 1923, rechts: ere-afdeling Cercle , kampioen van BelgiŽ 1929-1930 Boven: zicht van de ingang van het Cercleplein langs de Magdalenastraat (omstreeks de jaren '30), links onder: de Stationslaan, rechts onder: Cercleploeg 1926-27 Boven links: spelerselftal van Cecle Brugge (1925), boven rechts: kapitein Florimond Vanhalme (grootvader van Michel) ontvangt bloemen na afloop van de laatste wedstrijd van de competitie 1926-27 voor het behalen van de kampioenstitel, onder: info ontbree