👷‍ De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren 👋
Fotoalbum -  Buurtfeest 2014 - Voordracht -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Buurtfeest 2014 - Voordracht

Wist je dat er tussen 1779 en 2014 in Sint-Andries 169 herbergen waren?! Een komen en gaan in de loop van de jaren. Ewald Vancoppenolle, voorzitter van de Kon. Heemkundige Kring M. Van Coppenolle, vertelde ons tijdens de voordracht 'Herbergen, cafés en brouwerijen in Sint-Andries' hoe het allemaal evolueerde. Opnieuw een stuk buurtgeschiedenis rijk geïllustreerd met prenten en foto's van vroeger en nu. Dankjewel Ewald !

Herken je de plek waar de Torhoutse- en Gistelse Steenweg samenkomen? Nu Café Phare du Vie, toen herberg De Witte Beer met de pleinen van de Handbooggilde Sint-Sebastiaan. Eén van de illustraties die aan bod kwamen in de voordracht van Ewald. Welke attentie past het best bij een voordracht over herbergen, cafés en brouwerijen. Inderdaad, een biermand. Van harte dank Ewald!

Wie kent wie? Help je mee?

Deze foto kwam voor in de voordracht, meteen ook met een warme oproep van Ewald Vancoppenolle. Lees en zoek mee. Klik in de foto om die groter te maken.

Een Vlaamse kermis in 1934 in de Sint-Baafsjongenschool, afgebroken  en vervangen door het parochiaal  centrum Valkenburg,

Dit is op de “grote koer” boven  rechts was de klas van meester Van Landschoot klassen 7 en 8, ernaast vermoedelijk het 4e 5e klas van meester Braet

Beneden eerste leerjaar met meester Van Parijs, dan 2e  leerjaar met meester De Buck en dan het derde met meester ?

Het is allemaal geschrapt uit mijn geheugen, ik spreek van de jaren 1948 – 1950 -1951

Help ons dit te verbeteren

Op de foto vooraan ligt de berentemmer Hervé Stalpaert, met kroningskroon in het midden onze koster Emile Legrand en net de rij eronder onderpastoor De Leu.

Rechts van de onderpastoor Hoofdschoolmeester Paul Brulez (standbeeld net voor de ingang van de school pleintje Hoge Weg – Gistelse Steenweg) naast De Leu burgemeester Durein (?) en helemaal links hoog en droog onder het bord “IN DE SMUL EET MEN ZIJN BUIKE VUL” mijn vader Maurits Van Coppenolle.

Er moeten nog mensen van Sint-Baafs zijn die deze foto hebben, zitten daar studenten tussen met pet ? Zoek  eens je vader of moeder en bericht het door. Dank u.

Ewald Vancoppenolle

Herken je iemand? Mail het ons door dan geven we het ook meteen door aan Ewald. Dank.