ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Fotoalbum -  Buurtfeest 2019 - bedankt -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Buurtfeest 2019 - bedankt

Liliane had voor elk comitélid een cadeautje voorzien maar wij hadden uiteraard ook iets voor Liliane 40 jaar geleden was Liliane één van de oprichters van het Sanderkwartier.

Ter nagedachtenis van Brigitte en Dirk.

Mathijs Goderis, schepen van jeugd, preventie en dierenwelzijn.
Dirk De fauw, burgemeester.

Beiden kwamen langs op het buurtfeest en namen even het woord.

Pablo Annys, schepen van sociale zaken, werk en ondernemen, kwam ook even langs.

Mathijs Goderis Dirk De fauw

Verslag buurtfeest 2019 - door Hugo Brouckaert

30 juni was een heerlijke zomerdag, een van die dagen waar het Sanderkwartier - dat dit jaar 40 jaar bestaat - voor zijn buurtfeest een patent op heeft. 

Voor de middag werden de deelnemers vergast op een anekdotische wandeling door Sint-Andries en wie kon ons daarin beter begeleiden dan de vlotte spreker Jo Berten? Hij is voorzitter van de Gidsenbond, volbloed Sint-Andriezenaar en betrokken bij al wat in die Brugse deelgemeente leeft. Zelfs ‘autochtonen’ konden  van zijn verhaal nog iets leren.

Tijdens de receptie op het middaguur, met bubbels en Aziatische hapjes, werd het al goed warm: het geschikte sfeertje voor de Zuid- Amerikaanse ritmes van het gezelschap Art Mundo.

Het koud buffet van klasseslager Jobo, wiens roem op dat vlak de grenzen van Sint-Andries ver overschrijdt, was weer voortreffelijk. We moesten echter nog even likkebaardend geduld oefenen. Liliane, de moeder van het hele gebeuren, wilde terecht haar medewerkers van het comité en een paar vrijwilligers in de bloemetjes zetten. Zijzelf kwam ook aan de beurt.

Tussendoor kregen wij twee schepenen  en de burgemeester op bezoek, en dat buiten de verkiezingsperiode. Liliane kon niet nalaten deze laatste op een paar nog niet vervulde wensen van de buurt te wijzen. De burgervader beklemtoonde dat de stad volop initiatieven neemt voor de buurtwerking in Brugge.  

Tussen het buffet en de meterslange heerlijke taart van bakkerij Lieven  trad Arto Mundo nogmaals op het buitenpodium op, waarbij helaas nogal wat oudere Sanderkwartierders binnenbleven wegens de grote hitte.

Ook het kinderprogramma tussendoor was goed gestoffeerd, met creatieve spelletjes, een springkasteel en een ijsje om af te sluiten. Er waren jammer genoeg weinig kinderen komen opdagen. Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen. Wie een remedie heeft, mag het zeggen.

Als kers op de taart - nu een figuurlijke taart - kregen wij een demonstratie van artistiek paaldansen, een mengeling van gymnastiek en acrobatie. Nu kwam wel iedereen buiten, maar op de uitnodiging om de meisjes na te doen, werd niet ingegaan. Tot Nico van het comité naar voren trad om… met de dames op de foto te staan.  Alle andere mannen waren in snelheid gepakt en in leepheid overklast.

Het ijsje voor iedereen was erg welkom.

Het buurtcomité verdient alle lof (en dit zou in hoofdletters mogen staan).