ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Fotoalbum -  Kerkhofbezoek met gids -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Een gidsbezoek aan het kerkhof van Sint-Andries

Zaterdagnamiddag 5 november 2016

Na Allerheiligen als de gemeentelijke begraafplaatsen op hun mooist staan, bracht onze gids en buurvrouw Marie-Christine Leys ons naar het oude gedeelte van de begraafplaats van Sint-Andries.

We startten het bezoek met een rondleiding in de 'Sint-Andries en Sint-Annakerk'. Marie-Christine vertelde waarom de kerk de naam draagt van twee heiligen. Wat zeer uitzonderlijk is.

De beknopte geschiedenis over de Sint-Andriesabdij op Wikipedia.

In de Sint-Andries en Sint-Annakerk. Marie-Christine ontcijferde voor ons de teksten op de ingemetselde grafplaten aan de buitenmuren van de kerk.

Als afsluiter en opwarmertje had het buurtcomité koffie, thee en een ruim assortiment koekjes voorzien. Een gezellig moment om nog wat bij te praten over ons bezoek.

En toen was er koffie...

Onverwacht bezoek

Dankzij Marie-Rose Reuse en zoon Jan Lantsoght kon de groep het koffiemoment beleven in een mooi zaal van Regina Coeli, het woonzorgcentrum waar Marie-Rose verblijft. Regina Coeli is net naast het kerkhof van Sint-Andries.

Brigitte van het buurtcomité stelde Marie-Rose voor.

Marie-Rose is 104 jaar en vertelde met krachtige stem honderduit over de tijd dat ze nog in het Sanderkwartier woonde. Iedereen luisterde geamuseerd toe en was erg onder de indruk van deze kranige dame.