ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Archief -  Nieuwsbrieven -  Nieuwsbrief 2-15 (6/04) -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

21 maart - daar was de lente, daar was de quiz van het Sanderkwartier 7e ed.

16 ploegen quizden die avond de pannen van het dak. Met 7 themarondes: kleur bekennen, wie of wat ben ik, smikkelen en smullen, sport en spel, beeld en klank, 2-4-6, van A tot Z, kwam ieders sterke kant tot zijn recht.

Klik hier voor een sfeerbeeld van de avond. Dan zie je meteen wie in de prijzen viel. Ook met foto's van fotograaf Marieke Vanhulle van Bruggelokaal.

Met dank aan An, Anke, Bea, Christophe, Els, Jasper, Luc, Maxim, Mimi, Tine en Werner die het buurtcomité hielpen met het klaarzetten van de zaal, de bar, het ophalen van de antwoordformulieren, het helpen verbeteren en het bijhouden van de scores.

Met een speciale dank aan Paul Saerens die ondertussen een vaste kompaan is bij het samenstellen van de quiz.

Onze buurt stapt opnieuw mee in de bebloemingsactie van Stad Brugge.
Het Sanderkwartier zal binnenkort weer fleurig rood kleuren met de aangeboden geraniums. Tot 5 april kon je per gezin maximum 20 bloemen reserveren.

Ophaaldatum is nu al bekend: zaterdag 25 april aan de MaZ.

Dringende oproep
Help je mee? Ben je vrij op zaterdagmorgen 25 april?

We zoeken mensen die het buurtcomité een uurtje, vanaf 9u, kunnen helpen om de bloemen van de groendienst (buiten de Smedenpoort) tot aan de MaZ te vervoeren. 
Heb je een aanhangwagen? Zou wel handig zijn.

Neem contact op via mail sanderkwartier@gmail.com of 050/38 71 09.
Alvast hartelijk dank.

Het MOOOV filmfestival start op donderdag 23 april in het Concertgebouw met een feestelijke gala-avond. Mis dit niet. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Voor 4 euro geniet je van de openingsfilm 'The Farewell Party' met een hapje en drankje achteraf.

Benieuwd waar de film over gaat? Klik hier om de trailer te bekijken of voor meer info over de praktische afspraken.

Jurgen de Witte en echgenote Marie

Iemand van bij ons!

Voor zijn portretreeks Belles en Brun kreeg Jürgen de Witte de titel Qualified European Photographer, één van de hoogste erkenningen voor professionele fotografen in Europa.

Jürgen bracht zijn jeugd door in onze buurt, meer bepaald in de Ontmijnerslaan. Ook voor het Sanderkwartier heeft Jürgen mooie opdrachten uitgevoerd. Buren op de foto - Scandag van oude buurtfoto's.

Wat zijn we fier op onze Sanderkwartiertelg.

Foto Jürgen samen met echtgenote Marie Niset.

Ook al gemerkt?

  • Sinds kort is er een voorrangsbord geplaatst net voor de verkeersdrempel aan het kruispunt Magdalenastraat-F. Sanderlaan. Hopelijk verbetert dit voorrangsteken de verkeersveiligheid van dit gevaarlijk verkeerspunt.
  • Aan het Canadaplein staan er recent mooie groene fietstrommels. Een initiatief van het koppel Simon Taveirne en Lobke Teirlinck die aan het plein wonen. Een artikel hierover lees je in Brugge Inspraak van maart 2015.
  • De bloemenperken aan de bomen in de Torhoutse Steenweg, het Canadaplein en in het Frederik Sanderpark staan op hun paasbest, een mooie gele bloemenpracht. Met dank aan de groendienst van de stad.

Wist je dat?

  • Er plannen zijn om een hondentoilet te installeren in het E. De Smedtplantsoen? Niet alleen goed voor de honden en hun baasjes maar ook een opluchting voor de vele spelende kinderen en hun ouders.
  • Het comité blijft aandringen bij het stadsbestuur om het speelplein in het E. De Smedtplantsoen te vernieuwen.

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen, klik hier