ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2011 -  Buurtfeest 2011 -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

BUURTFEEST 2011

BewonersmozaÔek Sanderkwartier

Met dank aan de fotografen
Hilde, Christophe en
Jürgen de Witte (van Brugsebuurten).

Artikel uit het Brugsch Handelsblad van 8 juli 2011

DE BUURT VIERT FEEST OP ZONDAG 3 JULI IN DE MAZ

PROGRAMMA

10u30-11u30 - voordracht 'De buurt in de schaduw van stad en dorp'
door Michel Vanhalme, buur en geschiedkundige, vertelt ons over de geschiedenis  van onze buurt.

  • Hoe is het stratenpatroon van onze buurt sinds de middeleeuwen geëvolueerd?
  • Wat was de invloed van stad Brugge en het toenmalige dorp Sint-Baafs?
  • Is de Magdalenastraat op de kaart van Pieter Pourbus nog steeds dezelfde zoals we die nu kennen?

Doorlopende tentoonstelling van jullie foto's van de scandag
Ook benieuwd om al jullie foto's samen te zien. Misschien weet jij nog een leuke anekdote of herken je iemand op de foto's.

12u00 Aperitief

13u00 Heerlijk uitgebreid koud buffet    zie hoe lekker!!
Smikkelen en smullen van het zomers koud buffet met vlees- en visbereidingen, groentengarnitiuur, aardappelsalade en sausjes. Zoals steeds tiptop verzorgd door Topslager Jobo. Voor dinsdag 28 juni inschrijven en betalen: 18 euro/volwassenen (aperitief, maaltijd, ijsje) ; 8 euro/kind van 6-12 jaar (frisdrank, kindermaaltijd, ijsje) ; gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar

14u30  Muzikaal optreden van Overigens
Folkmuziek met nu en dan een ander genre. Met hun akoestische instrumenten en meerstemmige zang brengen de vijf muzikanten steevast ambiance.


14u30 Hang de clown uit!
Voor de kinderen is er de clown-special ‘Hang de clown uit’. Hoe word ik een goede clown? Samen met Hilde Maréchal leren we stap voor stap de kneepjes van het vak. Er is schmink, mime, knutselen... Met de kinderen vanaf 6 jaar bouwen we dan nog samen een grappige act. 

15u30 Taartenbuffet van en voor buren - 2e bakfestijn

Vorig jaar was ons eerste TAARTENBUFFET zeer lekker én een groot succes!

Daarom nodigen we iedereen graag opnieuw uit om buren en sympathisanten te verrassen met jullie formidabele bakkunsten. Het recept mag, maar hoeft niet.

Kom met je gebak op zondag 3 juli tussen 10u-14u naar de Magdalenazaal.
's Namiddags kan je met alle aanwezige buren gezellig genieten van dit heerlijk taartenbuffet.

Niet aarzelen. Schrijf je vlug in met het ontvangen inschrijvingsstrookje of via mail.) Bakken, meebrengen en smullen!

17u00 IJskar

 

 
 
 
 

Buurtwerking vraagt aandacht voor parkeerdruk - 04/07/2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BRUGGE - Het Sanderkwartier pakte zondag uit met hun buurtfeest waarop 110 bewoners van de wijk aanwezig waren. De buurtwerking vraagt aandacht voor de parkeerdruk in hun buurt, nu er twee nieuwe zalen bijkomen.

Voorzitter Dirk Taveirne van buurtwerking Sanderkwartier mocht zondagmiddag 110 bewoners van de wijk verwelkomen op het buurtfeest. Over de middag werd aangeschoven voor een koud buffet en in de namiddag was er animatie voor de kinderen met de komst van twee clowns.

Onvoldoende plaats

Eén van de gespreksonderwerpen op het buurtfeest is de komst van twee nieuwe zalen in de buurt, namelijk een nieuwe zaal achter de Magdalenazaal voor concerten en een nieuwe zaal voor het Sint-Lodewijkscollege. 'We zijn met de buurtwerking niet tegen de komst van de twee nieuwe zalen, maar wij vragen wel aandacht voor de parkeerproblematiek', vertelt Dirk Taveirne van de buurtwerking die actief is in twaalf straten in de buurt. 'Er is nu al onvoldoende parking in de buurt. Wat zal het dan geven wanneer er activiteiten in de drie verschillende zalen zijn. We merken dat je bijvoorbeeld geen enkele parkeerplaats meer kan vinden in de 18 Oktoberstraat. Mensen komen bij ons parkeren omdat ze daar de hele dag gratis hun wagen kunnen achterlaten en toch dicht bij het stadscentrum zijn. Ook de bewoners van de Frederik Sanderlaan ondervinden dezelfde problemen. We zijn van mening dat de mensen die hier naar een fuif komen niet gaan parkeren aan het station. Ze rijden zo dicht mogelijk bij de plaats waar ze moeten zijn', meent Taveirne.

Openbaar onderzoek

De Brugse advocaat Thierry Goegebeur die in de buurt woont, heeft bezwaar ingediend tegen de bouw van een tweede zaal voor Cactus.

'Waarom kan dat niet aan Kinepolis. Ik vraag mij af waarom alles hier samen moet gebouwd worden. Ik betreur het dat er hier een groot stuk van het groene park dat gebruikt wordt door de buurtbewoners terug opgeofferd moet worden. Ik ben van mening dat het dossier dat voorligt voor het openbaar onderzoek niet volledig is. Er is geen visuele voorstelling hoe het gebouw er zal uit zien en het was er ook niet op de bewonersvergadering. Naar mijn berekening blijft er slechts 44 procent van het groene park over, niet 56 procent, zoals de Brugse burgemeester blijft beweren', meent Goegebeur, die er op wijst dat de Vlaamse Overheid al een subsidie heeft toegekend voor de zaal, terwijl het openbaar onderzoek nog lopende was.

 
Stefaan Reuse