ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2014 -  14-18 Oorlog in Beeld / Brugge in Oorlog -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

14-18 Oorlog in Beeld / Brugge in Oorlog

Een sfeerbeeld van het bezoek met de buurt.
 

Foto van een kantoor van de Duitsers in het Provinciaal Hof. Michel Goeman was de gids van de eerste groep (10u.) Luc De Gruyter was de gids voor de 2de groep (10u30) Een uniform van een Belgische soldaat tijdens WOI. Oorlogsgeld gedrukt door stad Brugge. met deze bonnen kon je iets aankopen in de stadswinkel Sfeerbeeld van Oorlog in Beeld. Om stil van te worden... geselecteerd door David Van Reybrouck Bas reliŽf van soldaten. Borstbeelden van Koning Albert en Koningin Elizabeth I op de achtergrond. Graf van de Onbekende Soldaat in de crypte van de Militaire Kapel. Met op de voorgrond curator Sophie De Schaepdrijver.

Tentoonstelling, Stadshallen, Markt 7 te  Brugge

Honderd jaar na de Duitse inval in Brugge herdenkt de stad de Groote Oorlog met drie tentoonstellingen.Vanuit een historische en artistieke invalshoek wordt dit wereldconflict in zijn Brugse context getoond en in zijn internationale kader geduid. Op het gelijkvloers van de Stadshallen vindt een historische tentoonstelling plaats, op de eerste verdieping twee fotografietentoonstellingen.

  • Historische tentoonstelling door Sophie de Schaepdrijver.
  • MAGNUMfotograaf Carl De Keyzer biedt een hedendaagse blik op historische foto’s over de Eerste Wereldoorlog en brengt zo een ander verborgen verhaal. Samen met David Van Reybrouck selecteerde hij historische glasnegatieven van over de hele wereld.
  • Carl De Keyzer presenteert in een tweede expo ook eigen werk naast dat van negen collega’s van het agentschap MAGNUM.

Carl De Keyzer presenteert in een tweede expo ook eigen werk naast dat van negen collega’s van het agentschap MAGNUM: Alec Soth (USA), Thomas Dworzak (Duitsland), Alex Majoli (Italië), Mark Power (UK), Antoine D’Agatha (Frankrijk), Nikos Economopoulos (Griekenland), Chien-Chi Chang (Oostenrijk/Taiwan), Gueorgui Pinkhassov (Rusland) en Trent Parke (Australië). Elk brengt op zijn eigen manier en vanuit zijn specifieke achtergrond het thema oorlog in beeld, als een wereldwijd en tijdloos fenomeen.

Met je buurt kan je de dubbeltentoonstelling gratis bezoeken op zaterdag 13 december 2014. Een deskundige gids zal ons begeleiden bij de historische tentoonstelling 'Brugge in Oorlog' - duur 1u30.

De fototentoonstelling van Carl De Keyzer kan je dezelfde dag voor of na het bezoek buiten de groep om bezoeken.

Afspraak op zaterdag 13 december 2014 om 9u45 (groep 10u) of 10u15 (goep 10u30) aan de Stadshallen, Markt 7 te Brugge.

Geen kaarten meer beschikbaar.

Beperkt aantal plaatsen. Vooraf inschrijven was verplicht.