ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2014 -  Buurtfeest -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Buurtfeest 2014, zondag 6 juli

Het buurtfeest gaat opnieuw van start met een voordracht (van 10u30 tot 11u30) over onze rijke buurtgeschiedenis.

Ewald Vancoppenolle (foto), voorzitter van de Koninklijke Heemkundige Kring Maurits Van Coppenolle, vertelt over 'Herbergen, cafés en brouwerijen in Sint-Andries'.

Tussen 1100 en de Franse Revolutie werd op een terrein van 1 hectare een abdij gebouwd op de locatie waar nu de kerk van Sint-Andries staat. Rond de abdij werden de eerste herbergen gebouwd. De abdij overleefde de Franse Revolutie niet, de herbergen wel.

Op het einde van de 19e eeuw trok de arbeiderswijk rondom de Lange Vesting en de nieuwe verkavelingen langs de Gistelse Steenweg veel volkscafés aan. Vanaf WOII  kregen de cafés het steeds moeilijker om stand te houden. Meer details en boeiende anekdotes over herbergen en brouwerijen in Sint-Andries kom je te weten op deze voordracht. Wees er bij!

Willie Boy & Friend Leen aan het grime-werk.

Willie Boy & friend treden op om 13u30

Willie Boy is muzikaal talent van eigen (buurt)bodem. Hij woont al enkele jaren in het Sanderkwartier. Willie Boy speelt akoestische gitaar en laat zich begeleiden door een bevriende violiste. Samen spelen zij zowel eigen nummers als covers uit de jaren zestig, zeventig, pop, kleinkunst, country.

Quoi?fuur vanaf 13u30 - voor kinderen en volwassenen.

Heb je het altijd al gewild, maar nog nooit gedurfd? Grijp je kans op ons buurtfeest en neem plaats in de kapperstoel van de "Quoi?fuur" voor een superorigineel kapsel. Wedden dat het iedereen opvalt dat je naar 'den coiffeur' bent geweest? Stoere hanenkammen, fragiele bloemstukjes, autoracebanen, krullen... Alles kan in dit gekke kapsalon. Quoi?fuur staat voor '2 funky kappers met geschifte haardrogers'. Ze geven extra kleur aan onze feestelijke jubileumeditie!

Leen verzorgt opnieuw de grime vanaf 14u. Lieve snoetjes worden geschminkt tot prinses, leeuw, zeerover, walrus of... kies zelf maar uit.

Valkerij De Kaproen

Vanaf 14u30 zal Valkerij De Kaproen aanwezig zijn met de roofvogels. Wie wil kan een foto laten nemen met haar/zijn lievelingsvogel.

Om 16u wordt een demonstratie gegeven. Deze demo is educatief met uitleg over de roofvogels in het algemeen en in het wild.

Een heel bijzondere attractie, speciaal om het 35-jarige bestaan van het Sanderkwartier te vieren.

PROGRAMMA

'BUURT' FEEST in de Magdalenazaal

Zondag 6 juli 2014

10u30-11u30 - VOORDRACHT 'Herbergen en brouwerijen in Sint-Andries' door Ewald Vancoppenolle, voorzitter van de Koninklijke Heemkundige Kring M. Van Coppenolle

12u00 - APERITIEF

13u00 - Aan tafel! FEESTELIJK KOUD BUFFET verzorgd door Klasse Clubslager Jobo met muzikale omlijsting door WILLIE BOY & FRIEND.

Vanaf 14u00 - VALKERIJ DE KAPROEN met roofvogels - mogelijkheid tot het nemen van foto's

Vanaf 14u30 - QUOI?FUUR voor een feestelijk kapsel en grime van LEEN

15u00 - DESSERTBORDJE aangeboden door jullie buurtwerking

16u00 - DEMONSTRATIE met de prachtige ROOFVOGELS door Valkerij De Kaproen