ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2014 -  Films met de buurt -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Films met de buurt

Marina, 12 oktober 2014
Het Vonnis, 16 november
2014

2,50 euro/persoon/film. Aantal plaatsen is beperkt. Vooraf inschrijven voor 30 september, tenzij het aantal tickets reeds op zijn.

Verloop van de avond:

  • Afspraak om 19u30 aan Cinema Lumière, Sint-Jacobsstraat 36B te Brugge
  • Aanmelden bij één van de buurtmedewerkers om je filmticket, ontvangen bij betaling, om te ruilen voor een officiële versie of sticker.
  • Film om 20u
  • Een drankje als afsluiter om gezellig wat na te kaarten.

Het Vonnis, zondag 16 november

Film duurt 106 minuten.

Het leven van Luc Segers loopt op rolletjes. Tot op een noodlottige avond zijn vrouw en dochtertje vermoord worden. De moordenaar wordt weliswaar gevat, maar moet door een procedurefout al na enkele dagen terug vrijgelaten worden. En dan slaan bij Luc de stoppen door... Hij neemt het recht in eigen handen, en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek heeft gelaten.

Een aangrijpende film die er in slaagt om een moeilijk thema toch op een boeiende en entertainende manier te brengen zonder populistisch te worden. Stof om over na te denken. Jan Verheyen kreeg er terecht de prijs voor beste regisseur op het filmfestival van Montréal voor.

Marina, zondag 12 oktober

Film duurt 100 min.

Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar het beloofde land, België, om daar veel geld te verdienen en dan terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn gezin overkomen naar Waterschei en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant, met alle gevolgen van dien. Rocco wil zijn zoals de andere kinderen en iemand worden en iets betekenen in het leven. Hij zoekt tegen de wil en overtuiging van zijn vader een uitweg via de muziek én de liefde, en volgt zijn hart en passie om een eigen droom te realiseren.