ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2014 -  Te gast bij Adolphe Sax & Cie -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Lees mee! Het verslag van een bijzondere zondagnamiddag


De schrijver van dit mooie verslag, Luc met echtgenote Bea.

Wij waren te gast bij Adolphe Sax & Cie

Een bedrijfsvoorstelling, een les in levensoptimisme of een jazzoptreden? Wij kregen het allemaal op zondagnamiddag 23 februari in het mooie art nouveauhuis bij Karel Goetghebeur in de Gistelse Steenweg 97.

Toen hij vijf jaar oud was, raakte Karel gefascineerd door saxofoons. In zijn jeugdjaren begon hij saxofoons te demonteren (al snel zestig onderdelen) en opnieuw te assembleren met (wisselend) succes. Het stond dus in de sterren geschreven dat Karel ooit zelf saxofoons zou vervaardigen. Na een omzwerving langs een begrafenisonderneming en een farmaceutisch bedrijf nam hij eind 2012 de grote beslissing. Hij richtte zijn eigen bedrijf op voor de productie en de verkoop van saxofoons en dan nog wel onder de naam ‘Adolphe Sax & cie’. Adolphe Sax is de Belgische uitvinder van de saxofoon, een geniaal  man met een bewogen leven. Hij was uit Dinant afkomstig, maar Karel noemt hem een West-Vlaming  omdat de man zo koppig was. Misschien lijken Karel en Adolphe wel op elkaar?

In december vorig jaar verhuisde Karel zijn atelier naar het pand aan de Gistelse Steenweg. Hij heeft er ook een showroom en  verkoopruimte. Je zou het evengoed een ontmoetingsplaats kunnen noemen.

De biografie van Karel leest als een sprookje. Het is het verhaal van je droom waarmaken, van je passie je beroep maken, maar vooral er durven voor gaan. Omdat dit niet zonder risico is, omringt Karel zich met mensen die hem willen steunen. Hij heeft niet alleen veel technische expertise, zijn enthousiasme is zo aanstekelijk dat je hem alleen maar succes kan toewensen.  Het ontbreekt Karel niet aan ideeën en creativiteit.  Zijn volgende toekomstproject is de onderdelen, die hij nu in Taiwan laat produceren, volledig door West-Vlaamse bedrijven, volgens een door hem ontwikkelde techniek, te laten maken.

Als laatste luik van de namiddag krijgen we een heus optreden. Lode, lid van het ‘Beaufour saxofoonkwartet’ en vriend van Karel, speelt voor ons een aantal jazz-evergreens. We zien en horen het verschil tussen de verschillende types van saxofoons:  van sopraan tot alt en bariton.

Karel heeft nog een verrassing voor ons. Oorspronkelijk bedoeld als relatiegeschenk heeft hij een ambachtelijk bier laten brouwen. Het bier heet – wat had je gedacht - Adolphe Sax, een amberbier met nagisting op de fles en gebrouwen met honderd procent natuurlijke ingrediënten. Het bier begint echter zijn eigen leven te leiden, zodat je naast saxofoons nu ook bier kan kopen in de Gistelse Steenweg 97.   

Karel geeft ons tot slot zijn levensdevies mee: “Ik zal op het einde van mijn leven niet moeten zeggen: had ik maar …“

Geschreven door een aandachtige toeschouwer,
Luc De Gruyter uit de Azalealaan

 

http://www.adolphesax.be/
http://www.beaufour.be/

Te gast bij Adolphe Sax & Cie

VOLZET

  • Zondag 23 februari 2014 om 15u - ALLE FOTO'S KLIK HIER 
  • Zondag 23 maart 2014 om 15u (reservelijst - enkel voor de personen die persoonlijk werden verwittigd en bevestigd.)
  • Afspraak in het Adolphe Sax & Cie-huis, Gistelse Steenweg 97)
  • Bijdrage: 3 euro ter plaatse te betalen
  • Het aantal plaatsen is beperkt, op is op
  • Het einde van het bezoek is voorzien omstreeks 17u

In de pers en in ons SANDERkwartiertje kwam het reeds aan bod: het enige Adolphe Sax-huis in België bevindt zich in Brugge. Een primeur én nog zo dicht in onze buurt!

De bezieler van dit bedrijf is Karel Goetghebeur. Een gedreven man die al lang gefascineerd is door de saxofoon. Hij slaagde er zelfs in om de merknaam Adolphe Sax te deponeren. De ambitie is om een volwaardige productlijn van kwalitatieve Belgische saxofoons vanuit Brugge uit te bouwen voor de internationale markt. 

Ook benieuwd om deze allround man te ontmoeten?
Hoe komt hij er toe om zijn jongensdroom waar te maken?
Hoe klinken die saxofoons?

Onze gastheer Karel Goetghebeur vertelt er graag meer over. Wie wenst kan ook even proeven van zijn zelfgebrouwen Adolphe Sax-bier. Als afsluiter is er een muzikaal optreden mét, uiteraard saxofoons. Wees er maar zeker van, het wordt een boeiende en gezellige zondagnamiddag.