ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Activiteiten en evenementen -  2015 -  MOOOV Festival openingsfilm -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

ALLE KAARTEN ZIJN DE DEUR UIT.

THE FAREWELL PARTY

  • Sharon Maymon en Tal Granit, producers en scenarioschrijvers
  • 95 minuten - Israëlische film - Nl en Fr ondertiteld
  • “Een ouder echtpaar in een bejaardentehuis in Jeruzalem ziet vrienden en bekenden onnodig lijden in de laatste dagen van hun leven. Ze besluiten in actie te komen. Een gitzwarte komedie over vriendschap en afscheid, die in Venetië een publieksprijs in de wacht sleepte.”

Donderdag 23 april 2015
om 20.00 u in het Concertgebouw

Reeds vele jaren is het Cinema Novo festival hét hoogtepunt van de kwalitatieve wereld-cinema in Brugge. Sinds 2013 gaan zij verder door het leven onder de naam 'MOOOV filmfestival Brugge'. Van 23 tot 30 april vindt in Brugge het MOOOV festival editie 2015 plaats.

Ga samen met de buurt naar de feestelijke openingsavond van het MOOOV filmfestval!

De inleiding wordt gegeven door onze gastheer van de avond Roel Van Bambost, filmkenner en -recensent. Na de film kan je genieten van een feestelijke receptie.

Een ticket voor de ganse avond, inclusief inleiding en receptie, voor slechts 4 euro per persoon.

Wie zich voor deze exclusieve openingsavond heeft ingeschreven ontvangt een ticket als bewijs van betaling. Wie niet betaalt is, is niet ingeschreven.

Hierbij enkele concrete afspraken voor de avond zelf.

Afspraak aan het Concertgebouw om 19u30, de film start om 20u. 

Je kan je aanmelden aan de infostand 'buurtcomités' aan de inkom, kant vestiaire, van het Concertgebouw. De buurtcomitéleden wachten je op. Ruil er je filmticket van het Sanderkwartier in voor een ticket van het MOOOV-filmfestival.

Wees er tijdig, want er zijn geen voorbehouden plaatsen.

Het verhaal

Levena en Yehezkel wonen al een tijdje in een bejaardentehuis. Zij houdt van koken; hij doet niets liever dan knutselen en van alles uitvinden. Een vriend van het echtpaar wordt terminaal ziek en wil sterven, maar het ziekenhuis wil hem toch in leven houden. Op vraag van zijn vriend en met behulp van een arts knutselt Yehezkel aan een toestel dat de verlossende injectie kan geven. Enkel de vriend heeft de controle over de knop die de dosis pijnloos en vredig inspuit. En zo gebeurt het dan ook, in het bijzijn van zijn geliefden. Voor de buitenwereld lijkt het erop dat de vriend een "natuurlijke dood" stierf. Toch komen enkele bejaarden erachter dat Yehezkel een speciaal toestelletje heeft. Als ze smeken om bij hen hetzelfde toe te passen, zit Yehezkel in gewetensnood. Het is vooral Levana, de vrouw van Yehezkel, die zich verzet.

Op een tedere, gevoelige maar tegelijk ook luchtige manier gaat de film over een belangrijk ethisch thema. Er zit heel wat humor in de film, en de behoorlijk oude acteurs zijn stuk voor stuk zo goed dat je héél graag blijft kijken.