ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Opmerkelijke buren -  100 buurtbewoners. Een eeuw in portretten. -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Buurtbewoners. Een Eeuw in Portretten

Etienne Sabbe Josette Lecomte Lander Hoornaert Fons (Alfons) Fonteyne

Primeur voor het SANDERkwartiertje, editie december 2015. Drie van de vier bovenstaande foto’s van de reeks Buurtbewoners. Een Eeuw in Portretten werden nooit eerder gepubliceerd. Het zijn die van Lander Hoornaert, Josette Lecomte en Etienne Sabbe. De laatste foto van Alfons Fonteyne was wel al te zien want met het portret van Fons ging de lancering van het fotoproject van start. 

Dit fotoproject, een initiatief van Bruggelokaal in samenwerking met beroepsfotograaf Jürgen de Witte , een geboren en getogen Sanderkwartiernaar, toont 100 buurtbewoners van alle leeftijden uit alle Brugse buurten en met diverse achtergronden. Jürgen bracht de bewoners telkens in beeld met enkele typische attributen die de persoon kaderen in zijn buurt, in zijn leven.

Vier foto’s, vier mensen uit onze buurt.
Lander met zijn, toen, onafscheidelijk skateboard. Josette, hoog en droog op haar terras in de Hoog-Brabantlaan, genietend van de natuur en het prachtige uitzicht over Brugge. Etienne met camera, een gepassioneerd filmer. Fons geportretteerd met zijn zelfgemaakte pentekeningen over Brugge.

Van elke buurtbewoner werd voor deze reeks een foto genomen in zijn/haar leefwereld én een portretfoto.

 

Op het terras van De Republiek in de Sint-Jakobsstraat Brugge was in de loop van 2015 reuzegrote foto's van Brugse buurtbewoners te zien. Eén van hen was die van Alfons, beter gekend als Fons. Hij woonde lange tijd samen met zijn echtgenote Denise in de 18-Oktoberstraat.

Met de publicatie van het portret van Alfons ging de lancering van het fotoproject
'100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten' van start!

Deze expo waarbij een deel van de fotoreeks te zien is in De Republiek, was de langverwachte start van een reeks tentoonstellingen die het komende jaar op meerdere plaatsen in Brugge zullen doorgaan.