ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Opmerkelijke buren -  Anke Deckers -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Anke Deckers


Anke Deckers uit de 18-Oktoberstraat is een enthousiast lid van het aMAZe team: “Wij willen jongeren warm maken voor cultuur.”


“Het aMAZe team is een groep jongeren tussen 16 en 26 jaar die zich binnen het Cultuurcentrum richt tot leeftijdsgenoten om meer deel te nemen aan het cultuuraanbod in Brugge. Wat bijvoorbeeld in een stad als Gent lukt, moet  in Brugge ook kunnen”, opent Anke.

Zij vervolgt meteen hoe de groep dat wil bereiken:
“Wij halen uit het aanbod van het Cultuurcentrum die producties waarvan wij overtuigd zijn dat ze een meerwaarde betekenen voor onze generatie en geven die producties het aMAZe label. Voor deze voorstellingen, waarvan je de lijst vindt op onze website www.amazeteam.be, krijg je als -26-jarige 50% korting. We organiseren daarnaast ook eigen evenementen in de Magdalenazaal. De letters MAZ in de benaming van ons team verwijzen naar de zaal. ‘Gehoornde Man‘ van Rode Boom en Kurt Demey was ons eerste evenement op 22 oktober. ‘Hier waak ik’ van Villanella & Janne Desmet is het volgende evenement op 23 januari. Wij noemen het evenementen omdat we voor en na de voorstelling iets extra’s bieden, zoals de eerste keer met illusionist Anthony Holt. Om de producties te kiezen doen de teamleden veel prospectie. Dit betekent dat zij naar veel voorstellingen gaan in diverse steden. Het team komt maandelijks samen om de voorstellingen te evalueren.  Daarna maken we onze keuze over aan het Cultuurcentrum dat instaat voor de praktische invulling.”


Nu moet het aMAZe team alleen nog voldoende bekend gemaakt worden bij de jongeren.
“We hebben een website en een facebookpagina en we gebruiken instagram. Binnenkort komt er over ons project ook een brochure uit, die we in de scholen zullen verdelen. Onze naambekendheid zal zeker stijgen door het aMAZe-festival dat plaatsvindt op 7 april volgend jaar in de Magdalenazaal. Het festival brengt een staalkaart van wat wij onder cultuur voor jongeren verstaan: theater, concert, dance, visuals, DJ’s …  ”

De gedrevenheid van Anke voor cultuur komt zeker niet uit de lucht gevallen.
“Ik ben opgegroeid in een theaterminnende omgeving. Mijn vader is regisseur bij de toneelkring Werkgroep 66 op Sint-Pieters. Mijn grootvader heeft deze toneelkring gesticht. Zelf speel ik mee in het  stuk ‘As you like it’, een komedie die in april opgevoerd wordt in zaal De Dijk ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van de toneelkring. Ik heb dus duidelijk interesse voor theater. Arne Sierens is mijn favoriete toneelmaker, maar dans boeit mij ook heel erg. Beroepsmatig ben ik leerkracht Latijn en Nederlands in het Sint-Andreasinstituut in Oostende.” Tot slot heeft Anke nog een boodschap voor de jongeren van het Sanderkwartier:
“Zoals op onze website staat:  be part of the aMAZe Team!”

Dat jongeren uit onze buurt - zoals Anke - zich engageren, kan alleen maar toegejuicht worden.

Bron: SANDERkwartiertje december 2015