ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Opmerkelijke buren -  Jurgen de Witte -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Fotoboek 'Mien Buren in Mien Erte'


Presentatie van het fotoproject van Brugge Lokaal i.s.m. Jürgen de Witte.

Met de portretten en verhalen van 100 buurtbewoners uit alle Brugse buurten en met diverse achtergronden biedt 'Buurtbewoners, een eeuw in portretten' een overzicht van wat buurtwerking voor Bruggelingen betekent en wat dit beleid bij de buurtbewoners teweeg heeft gebracht. Het doel blijft steeds hetzelfde: Bruggelingen bij elkaar brengen.

Een prachtig fotoboek met o.a. ook mensen uit onze buurt. Met de foto van Alfons Fonteyne uit de 18-Oktoberstraat is het fotoproject gestart.

 

Buurtfeest Sanderkwartier 2017

Proficiat Jurgen!

JŁrgen de Witte kreeg de titel van Qualified European Photographer voor zijn portretreeks Belles en Brun.

Jürgen de Witte kreeg de titel van Qualified European Photographer, één van de hoogste erkenningen voor professionele fotografen in Europa.

Jürgen bracht zijn jeugd door in onze buurt, meer bepaald in de Ontmijnerslaan. Ook voor het Sanderkwartier heeft Jürgen mooie opdrachten uitgevoerd. Buren op de foto - Scandag van oude buurtfoto's. Wat zijn we fier op onze Sanderkwartiertelg.

Nadat hij eerder al een gouden medaille had behaald op een fotowedstrijd in China, kreeg Jürgen de Witte in Rome de titel van Qualified European Photographer. Dit is een van de hoogste erkenningen voor professionele fotografen in Europa.

Hij werd bekroond voor zijn portretreeks Belles en Brun, waarin twee bekende Damse jongedames te bewonderen zijn, namelijk atlete Axelle Dauwens en zangeres Renée Sys, beiden woonachtig in Groot-Damme.

De titel wordt sinds de start in 1999 jaarlijks uitgereikt en viel al te beurt aan professionele fotografen uit 29 verschillende landen. ‘Ik ben bijzonder trots op deze erkenning die slechts een aantal fotografen in ons land kregen’, zegt Jurgen de Witte.

Bron: Het Nieuwsblad 10 december 2014

100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten

Met de publicatie van het portret van Alfons ging de lancering van het fotoproject
'100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten' van start!

Bruggelokaal werkt al enkele jaren samen met fotograaf Jürgen de Witte. Deze expo waarbij een deel van de fotoreeks te zien is in De Republiek, is de langverwachte start van een reeks tentoonstellingen die het komende jaar op meerdere plaatsen in Brugge zullen doorgaan.

Een 30-tal portretten kun je hier online bekijken.

Jürgen de Witte nam voor de tweede maal deel aan Buren bij Kunstenaars op 19, 20 en 21 oktober 2012. Artistieke natuurfotografie is zijn passie.
Hierbij enkele sfeerbeelden van dit kunstzinnig weekend.

Wie is Jürgen?

Hij woonde vroeger in de Ontmijnerslaan en is recent verhuisd naar Damme waar hij een professionele fotostudio heeft uitgebouwd.
Jürgen is geen onbekende in het Sanderkwartier. Op deze site zijn heel wat mooie foto's van zijn hand. In opdracht voor Bruggelokaal heeft hij, gecoördineerd door Johan Desender, o.a. de oude buurtfoto's ingescand en op het buurtfeest 2010 de aanwezigen prachtig gefotografeerd met 'onze' Frederick Sander op de achtergrond.

Neem een kijkje op zijn website, www.jurgendewitte.com