ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Opmerkelijke buren -  Lander Hoornaert -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Stijn Delaere en Lander Hoornaert bereiden lenteoffensief Snuffel Backpacker Hostel voor

Foto Krant van West-Vlaanderen

Na een sollicitatieronde heeft Snuffel Backpacker Hostel de 33-jarige Stijn Delaere als nieuwe coördinator aangesteld.

Samen met Lander Hoornaert, die aangeworven werd om de publiekswerking van deze jeugdherberg verder uit te bouwen, wil hij voor extra schwung in Snuffel zorgen door een intensiever gebruik van de polyvalente zaal.

Eind juni vorig jaar werd het gloednieuwe gebouw van Snuffel Backpacker Hostel in gebruik genomen. Dankzij dit nieuwe complex kon deze jeugdherberg haar logiescapaciteit verdubbelen tot 120 bedden. Nauwelijks enkele maanden na de opening werd coördinatrice Windy Van Maele de wacht aangezegd. Er werd een vacature uitgeschreven en uit de sollicitatieronde kwam de 33-jarige Roeselarenaar Stijn Delaere naar voren als beste kandidaat. "Het is mijn streven om van Snuffel in Brugge één van de ontmoetingsplekken te maken waar bagpackers van over heel de wereld het goed kunnen vinden met Brugse jongeren. Voorts vind ik dat ik iemand ben die goed kan luisteren en daarom wil ik er alles aan doen om met iedereen op de best mogelijke manier samen te werken."

Blokkende studenten
De nieuwe Snuffel telt momenteel vijftien medewerkers, goed voor twaalf voltijdse equivalenten, en biedt naast een ruim café annex ontmoetingsplaats een polyvalente zaal. Daar vonden tot op heden nog maar weinig activiteiten plaats, maar Delaere wil daar samen met de 25-jarige Bruggeling Lander Hoornaert verandering in brengen. "Van mij wordt vooral gevraagd om de polyvalente zaal een gezicht te geven", legt Hoornaert uit. "Om de lieve vrede met de buurt te bewaren, kunnen er geen fuiven plaatsvinden. Per maand gaan we voorlopig één keer per maand een concertavond organiseren. Daarnaast zullen we onze polyvalente zaal ook openstellen voor filmavonden, tentoonstellingen en - jawel - blokkende studenten. Het is ook de bedoeling om de draad met stand-upcomedy opnieuw op te pikken."

Meer over Snuffel deze week in het Brugsch Handelsblad van 12 februari 2016.

(svv) - Bron; Krant van West-Vlaanderen.be 12 februari 2016


Deze foto van Lander hoort bij de reeks 'Buurtbewoners. Een eeuw in portretten'.

Dit fotoproject, een initiatief van Bruggelokaal in samenwerking met beroepsfotograaf Jürgen de Witte, een geboren en getogen Sanderkwartiernaar, toont 100 buurtbewoners van alle leeftijden uit alle Brugse buurten en met diverse achtergronden. Jürgen bracht de bewoners telkens in beeld met enkele typische attributen die de persoon kaderen in zijn buurt, in zijn leven.

Hier Lander met zijn, toen, onafscheidelijke skateboard.

Bron: SANDERkwartiertje, december 2015

TANK#series - curated by Kunstenal
 
TANK’s mysterious meeting
A mysterious encounter
At a fairy tale location
With a frightful program
 
You know nothing
You'll put up with everything
Don’t forget your diaper

Vrijdag 4 december 2015 om 19u30 op geheime locatie
 
LIMITED CAPACITY
RESERVATION BEFORE DEC 1ST
TANK@HETENTREPOT.BE
! NO RESERVATION = NO ENTRANCE !

www.facebook.com/kunstenall

Mede-organisator Lander Hoornaert
uit de Torhoutse Steenweg

Café tam-tam van 4 december 2014 heeft het project Kunstenal ook opgepikt.

Jong Ding helpt jongerendromen realiseren
Met reacties van:

  • schepen Franky Demon: "Ruimter dan artistieke initiatieven"
  • organisator Lander Hoornaert: "Mogelijk nieuw project"
  • kunstenares Feline Laridon: "Ervaringen uitwisselen"

Hoornaert Lander


Foto van www.villabota.be

Veel creatievelingen en ondernemende jongeren in ons Sanderkwartier. Eén van hen is LANDER HOORNAERT uit de Torhoutse Steenweg.

Op 23 en 24 oktober verzamelde geesteskind van Lander, jonge kunstenaars in het oude politiegebouw in de Hauwerstraat. Een indrukwekkende affiche: muziek, beeldende kunst en dans. Twee dagen lang een gezellige sfeer tot in de vroege uurtjes.

De geïnteresseerde kunstenaars hadden maar aan twee voorwaarden te voldoen om te mogen exposeren tijdens Kunstenal: jong zijn en een link met Brugge hebben. Zo werden maar liefst vijftig deelnemers geselecteerd.

Het Brugs jong talent verdient ruimte en aandacht, dat heeft Lander duidelijk opgepikt. De Jeugd- en Cultuurdienst van Stad Brugge gaven ook ondersteuning aan dit jonge kunstproject.

Zoals Lander in het interview van Pieter G. Devriese meedeelde (bron: www.villabota.be). “Via de Cultuurdienst werd een oproep gelanceerd naar mogelijk geïnteresseerde kunstenaars. Daar vloeiden vooral heel wat contacten met bands uit voort. Kruisbestuiving. Dat is waar ik op hoop, tijdens die avonden. Fans van een band die ook even gaan kijken naar de werken van kunstenaars en vice versa. Dat mensen met elkaar in contact gebracht worden".

Zeker weten dat hij geslaagd is in zijn opzet. Hoed af voor zoveel organisatietalent. Volgens goed ingelichte bron zouden Lander en co dit evenement in 2015 opnieuw organiseren. Straks allen daarheen.