ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Opmerkelijke buren -  Nadine Vanparys -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Nadine Van Parys

De rode telefoon van Iedereen Beroemd werd op 16 oktober 2015 opgenomen door Nadine Van Parys uit de Stationslaan.


NADINE VAN PARYS uit de Stationslaan was één van de 577 vrijwilligers die deze zomer deel uitmaakte van het ‘moNUment. Levend monument voor de toekomstige doden’. Dit project, georganiseerd door YOT, vond plaats in de Magdalenakerk in Brugge.

Het was de bedoeling dat elke vrijwilliger een uur van zijn tijd zou doorbrengen in het midden van de installatie. Met het moNUment wou organisator YOT stilstaan bij gesneuvelden uit het verleden, maar ook bij slachtoffers van huidig en toekomstig oorlogsgeweld. Dit project sprak Nadine meteen aan. “De beelden in de media spreken voor zich. Vele evenementen voor de herdenking van WOI, maar ook aandacht voor geweld nu en helaas voor wat er op ons afkomt – vragen om bezinning. Als ik door enkele uren van mijn vrije tijd op te offeren, mensen er kan toe brengen om bij deze thematiek stil te staan, dan is het opzet geslaagd. De gesprekken en soms discussies met de vele bezoekers en toeristen zullen me zeker bijblijven. Heel boeiend!

Meer info over YOT, zie www.yot.be