ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Opmerkelijke buren -  Patrick Degryse -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Patrick Degryse

PATRICK DEGRYSE, woont in de 18-Oktoberstraat en is professor aan de Afdeling Geologie van de K.U.Leuven.

 

Patrick is een onderzoeksprof. Naast doceren, labo’s leiden, personeelsbeheer en research gaat hij wel degelijk het veld in om te karteren, te graven of voorzichtig uit te spitten. Hij doet o.a. onderzoek meestal rond het Middellandse Zeegebied, waar zandafzetting wordt geanalyseerd om restanten van de Romeinse glasindustrie in kaart te brengen.

  

Boek: Natuurwetenschappen en archeologie : methode en interpretatie/Anton Ervynck, Patrick Degryse, Peter Vandenabeele en Gert Verstraeten - Leuven: Acco. -  ISBN 978-90-334-7346-3. - 270 p.

Dit boek legt uit hoe de 'harde wetenschappen' zoals scheikunde of biologie kunnen helpen in het oplossen van vraagstukken uit de archeologie. Bijvoorbeeld wordt getoond hoe je kan weten welke klei gebruikt werd voor het maken van aardewerk, hoe het vroegere landschap er uit zag, of hoe het klimaat veranderde over de laatste duizenden jaren.

Patrick heeft uiteraard al heel wat meer geschreven dan dit ene boek.

Kijk zelf maar.