ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Opmerkelijke buren -  VFV afd. West-Vlaanderen -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

VFV afd. West-Vlaanderen

Dat de roots van Cercle Brugge in het Sanderkwartier liggen, weten jullie wellicht. Dat Club Brugge ooit begonnen is waar nu de kerk van St-Baafs staat, is misschien minder bekend. Maar wie weet dat de provinciale zetel van de Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV) zich in de Abdijbekestraat 10 bevindt?


Waar staat VFV voor en wat zijn haar activiteiten?  Nancy Deslypere, de enthousiaste regional manager West-Vlaanderen, legt het graag uit. “Bovenaan onze voetbalcompetitie heb je de vier nationale reeksen. Deze provincieoverschrijdende reeksen worden gestuurd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vanuit Brussel.  Aansluitend bij deze nationale reeksen heb je de provinciale reeksen (van eerste tot en met vierde provinciale) en die worden door de Voetbalfederatie Vlaanderen gestuurd. Iedere provincie heeft een eigen zetel en voor West-Vlaanderen is dat dus hier in de Abdijbekestraat 10.

Onze hoofdtaak is het opstellen en beheren van de kalender. De behandeling van de rode kaarten is ook een belangrijke opdracht. Wekelijks komt hier een comité van twaalf leden samen, dat naargelang de ernst van de fout beslist of de rode kaart leidt tot een minnelijke schikking of tot een schorsing.
De scheidsrechters vormen een apart hoofdstuk in ons takenpakket. Jaarlijks leiden we een veertigtal nieuwe scheidsrechters op. Het theoretische gedeelte wordt hier in Brugge gegeven, maar kan ook gevolgd worden in Ieper en Kortrijk. De stage op het veld is natuurlijk heel belangrijk. Een opleiding kan vanaf de leeftijd van 15 jaar. Scheidsrechters kunnen doorstoten naar de nationale reeksen en komen dan onder het beheer van de KBVB in Brussel. Behalve voor de opleiding van de scheidsrechters staan wij ook in voor de toewijzing van hun opdrachten. Onze scheidsrechters gaan niet alleen naar de gewone clubs, zij werken ook voor schoolvoetbal en bedrijfsvoetbal. Daarnaast zijn er nog bijzondere competities zoals de Belgian Homeless Cup en het G-voetbal. De Belgian Homeless Cup is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor dak- en thuislozen (www.belgianhomelesscup.be). G-voetbal is gericht op jongeren met een beperking (www.g-voetbal.be) en is geïntegreerd binnen een bestaande club. In Brugge hebben zowel Club als Cercle een G-ploeg. Wij werken ook mee aan de jaarlijkse Coca-Cola Cup, een tornooi voor duiveltjes en preminiemen.”
Nancy, die duidelijk heel gepassioneerd is door voetbal, besluit: “Dit is zo een beetje de samenvatting van wat wij hier met ons team van drie personen doen”.

Het gebouw in de Abdijbekestraat is gemakkelijk te herkennen aan het logo van de voetbalbond, dat aangebracht is aan de voorgevel met daaronder de vermelding West-Vlaanderen.

Bron: SANDERkwartiertje, december 2015