ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Opmerkelijke buren -  Zusters van de Bermhertigheid Jesu -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

PZ O.L.V. De Zusters van de Bermhertigheid Jesu

KEN JE TWINKELTJE?

Wist je dat
in het PZ Onzelievevrouw Twinkeltje voor iedereen toegankelijk is.
De al even voor de hand liggende als fonkelende naam voor het ziekenhuiswinkeltje is sinds 15 november 2017 geopend.

Wat kan je er vinden? Je kan er terecht voor kaartjes van Uitgeverij Muurkranten, producten van de Bond Zonder Naam, boeken van de congregatie  en producten uit de Oxfam Wereldwinkel. Ook kunstwerkjes in klei, vervaardigd door de patiënten in de Centrale Activering van het ziekenhuis, worden er te koop aangeboden. 

Waar? Twinkeltje bevindt zich aan de zijuitgang van het oude gebouw (kant cafetaria). PZ is toegankelijk via de Koning Albert I-laan 8 of via de ingang Hoog Brabantlaan.

Openingsuren? Woensdag, donderdag en vrijdag van 16u00 tot 18u00.  

Bloemenverkoop


Het Vakcentrum Psychiatrisch Ziekenhuis O.L.V.  nodigt iedereen van harte uit op de bloemenverkoop van het Vakcentrum

Wanneer? Donderdag 11 mei, om 10:00
Waar? PZ O.L.V.  Koning Albert I-laan 8 te Sint-Andries

Het optreden in de namiddag is gratis.

Lijst van planten voor de bloemenverkoop

Klik in de affiche om te vergroten.

Erfgoeddag: Zorg

Erfgoeddag ook in onze buurt. Zorg is het centrale thema tijdens het Erfgoedweekend 2017.  PZ Onze Lieve Vrouw focust daarom op psychische zorg vroeger en nu.

In een oude behandelafdeling in het neogotische hoofdgebouw van het ziekenhuis kunt u terecht voor een tentoonstelling met foto's en werkinstrumenten van vroeger en nu.  Medewerkers, ex-medewerkers en zusters brengen, voor wie dat wil, verhalen en anecdotes over de zorg door de jaren heen. Ook uw verhaal of ervaring met geestelijke gezondheids zorg kunt u kwijt via een babbelbox.

Programma Te Gek: mensen anders bekeken.

Tentoonstelling Erfgoed: zaterdag 22 april 2017 van 13.00 - 17.00 uur en zondag 23 april van 10.00 - 18.00 uur.  Vrij toegankelijk.  Ingang via het hoofdgebouw in de Koning Albert I-laan. Optreden Nepalese dansgroep: zondag 23 april in de kapel om 14.30 en 15.30 u.

De Zusters van de Bermhertigheid Jesu vieren en nodigen uit


Artkel uit het SANDERkwartiertje, december 2016, p. 5

De congregatie Zusters van de Bermhertigheid Jesu is de drijvende en bezielende kracht van het Psychiatrisch ziekenhuis O.L.V.

Volgend jaar is het feest! In 2017 bestaat de congregatie van de Zusters van de Bermhertigheid Jesu 175 jaar. Dit is de aanleiding om een boek uit te geven over eigentijdse vormen van barmhartigheid onder de titel ‘De onverschilligheid voorbij’. Mede-auteurs Roger Burggraeve en Dirk de Wachter gaan daarover met elkaar in gesprek op vrijdag 21 april 2017 om 19.30 u in Groenhove te Torhout. Verdere info volgt, maar wie die boeiende avond niet wil missen kan de datum nu alvast noteren.