👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Fotoalbum -  Scannen van oude foto's -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Scannen van oude foto's

Hoe zag het Sanderkwartier er vroeger uit?

Op deze vraag zochten we een antwoord aan de hand van oude foto's die buren ooit eens hadden genomen. Op 16 oktober 2010 spraken we af om het resultaat van die zoektocht samen te brengen. Met een kopje koffie en een stuk lekkere taart werd het een gezellige namiddag.

De foto's werden professioneel ingescand door Jürgen de Witte en Johan Desender van de BrugseBuurten.be. Zo beschikt het Sanderkwartier straks over een mooie collectie oude foto's die we later nog kunnen gebruiken om te tonen hoe de buurt is geëvolueerd.

Dank aan iedereen! 

Klik hier voor de ingescande foto's

De koffietafel met vers gebak staat klaar. Mevrouw Sander toont het rouwkaartje van 'Dicky' Sander, zus van Stephen Sander, aan Christine. Rita Soubry heeft nog foto's van 1937.... De foto's gaan gretig van hand tot hand. Verbazing alom! Hilde doorbladert het album van Lucréce Aha, die foto zullen we inscannen. Christine noteert wat Lucréce vertelt over haar foto's. Rita Soubry luistert aandachtig mee.... Geconcentreerd scant Jürgen alle foto's in. Alle attributen zijn welkom om toch maar te zien wat er nu op dat uitstalraam geschreven staat. De spiegel brengt duidelijkheid! Michel vertelt, Eddy noteert terwijl Dirk, Liliane en Claudine herinneringen ophalen... Een tinnen bord die de heer Buffel heeft ontvangen na jarenlange dienst bij het bedrijf Sander&Fils. Eén al concentratie... Er zijn nog vier wachtende voor u! In de rij voor de scan! Alle hens aan dek! Voorzitter Dirk keek en zag dat het goed was... Sfeermoment van de scandag in het Sanderkwartier Wauw, zoveel mooie foto's van de familie Sander. Terwijl het scannen bezig is, bewondert Jürgen één van de oudste foto's. Michel kan nog uren doorpraten. Eddy krijgt er bijna schrijfkramp van... Gezellig keuvelend. Wat fijn dat ook mevrouw Sander haar familiefoto's komt toelichten. Is het duidelijk geschreven? vraagt Eddy vertwijfelend. Allemaal naarstig bezig... Michel haalt zowaar zijn vergrootglas boven. We naderen het einde van de scandag. Christine ziet er gelukkig uit! Ja, ja Jürgen nog een allerlaatste scan, de notities verder aanvullen... ...en alles netjes opbergen. Nu nog alle info met foto's verwerken. Maar dat is voor later.  Iedereen tevreden!