ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Seizoenen -  Winterweer -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Winterse sfeerbeelden in het Sanderkwartier 2019

Frederick Sanderpark -  22 januari 2019 - foto genomen door Hugo Brouckaert foto genomen door Jan Lantsoght foto genomen door Jan Lantsoght

Sneeuwman


Dag meneer de sneeuwman, waar kom je vandaan?
Dag meneer de sneeuwman, ik zie je al staan.
Hier is je bezem en hier is je hoed.
Dag meneer de sneeuwman, het staat je goed.

Bron: Seniorplaza

Helaas had deze sneeuwman van Lova en Marlies
al wat last van de dooi.

10 december 2017

Winterweer

Het was koud in januari en er lag veel sneeuw. Mensen spreken dan van een ouderwetse winter, maar wat onthoud je van deze periode?

Wellicht denk je spontaan aan de vele ongemakken die je ondervond:  geplande bezoeken konden niet doorgaan, de Brugse voetbalderby werd afgelast, de auto had een bevroren voorruit en wilde niet zomaar starten, de verwarmingskosten waren hoog, je was bang voor vorstschade ...  En dan viel nog eens de elektriciteit uit in onze buurt (net toen ik dit aan het schrijven was).

En toch, ik wil iets anders onthouden.  Ik heb namelijk ook heel wat mooie dingen zien gebeuren in onze buurt:  kinderen werden op een slede voortgetrokken door papa of mama, mensen maakten het voetpad voor hun huis sneeuwvrij (de enkelingen die wellicht niet thuis waren, vergeten we), buren hielpen andere buren, er was minder verkeer en het verkeer dat er was reed traag en voorzichtig.

Dat is dus wat ik wil onthouden:  een beetje winter maakt onze buurt mooier en socialer. Of word ik sentimenteel? 

Luc De Gruyter, 24 januari 2013