ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Straten en pleinen nu -  Abdijbekestr. -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Voormalig Provinciehuis opent deuren voor jonge ondernemers

BRUGGE

 Voormalig Provinciehuis Abdijbeke krijgt een tweede, tijdelijk leven als ruimte voor jonge ondernemers. Daarover zijn de eigenaar van het gebouw en de stad Brugge het alvast principieel eens. “We hopen nog dit najaar van start te gaan.”

Verkocht, verlaten en klaar voor de sloop, maar toch nog niet afgeschreven: het voormalig administratieve gebouw van de provincie West-Vlaanderen in de Abdijbekestraat opent binnenkort opnieuw de deuren. Niet voor ambtenaren, wel voor jonge ondernemers.

Projectontwikkelaar CAAAP, onderdeel van de Artes-groep die het gebouw voor 4,3 miljoen euro overkocht van de provincie, wil het gebouw weliswaar slopen en op de site een nieuw woonproject realiseren, maar de werken zijn nog niet voor morgen. In afwachting van een stedenbouwkundige vergunning stelt het bedrijf daarom het gebouw gratis ter beschikking aan de stad, tot na het bouwverlof van 2019.

Schepen van Lokale Economie Hilde Decleer (CD&V) bevestigt de plannen. “Maar voor alle duidelijkheid, het gaat om een principieel akkoord. We zitten deze week wel al samen met alle actoren, want we willen er vaart achter zetten. We hopen dit najaar nog van start te gaan. Ook al omdat we willen samenwerken met de hogescholen en het nieuwe academiejaar voor de deur staat.

 

Toenemende vraag naar ruimte

Als alles volgens plan verloopt, zijn de eerste student-ondernemers en andere jonge ondernemers al in november welkom in het gebouw. In totaal heeft de stad liefst 4.000m2 aan vloeroppervlakte om in te vullen. “We denken ook aan een plek voor coworking en eventueel een horecagelegenheid”, zegt Decleer. “Al zullen we eerst nog goed nagaan wat juridisch allemaal mogelijk is. De dienst stedenbouw moet nog een en ander bekijken.”

Dat de stad Brugge het aanbod van de projectontwikkelaar in dank aannam, hoeft overigens niet te verbazen. Het is geen geheim dat in Brugge nood is aan meer ruimte voor starters. Uit onderzoek van de Gentse Universiteit bleek onlangs ook dat de vraag naar ruimte om te ondernemen in Brugge de komende jaren met twaalf procent zal stijgen, van 903 hectare in 2015 naar 1.008 hectare in 2027. (ktb)

(Bron: Het nieuwsblad, 11 september 2018)

Abdijbekestr.

3 februari 2012 Zonnebloemenpracht

De zonnebloemen aan de Abdijbekstraat 35 hebben veel bekijks. Geen wonder, nog een beetje en ze groeien tot voorbij de eerste verdieping. Zo mooi!
Foto genomen op 24 augustus 2011.