ūüĎ∑‚Äć Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet¬†verdwijnen.ūüĎč
Fotoalbum -  Uitwijken zomer 2015 -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Uitwijken zomer 2015

De Uitwijkenkaravaan trok met één circusvoorstelling rond in de Brugse wijken. Op woensdag 15 juli was 'Funambule' van Pierre Deaux te zien in het Frederik Sanderpark.

Gemist of wil je het nog eens herbeleven? Lees hierna het mooie verslag van Hugo Brouckaert. Je waant je meteen één van de tarlrijke toeschouwers.

Uitwijken in het Frederik Sanderpark

12 juli 2015 is geen zomerdag. Van ’s morgens vroeg is het druilerig weer, maar op uitdrukkelijk verzoek van  ons  buurtcomité komt  rond  halfzeven ’s avonds de zon  tevoorschijn, net op tijd voor een toeloop van  kinderen en volwassenen. Wat krijgen we te zien op een koord of kabel van een tiental meter lang, gespannen op vijf meter boven de grond in het park ?  ‘Funambule’ heet het programma: het Franse woord voor koorddanser.

Even na zeven uur komt een sullig landloperachtig mannetje te voorschijn, dat onbeholpen en krasselend erin slaagt via een stoel, de steunbuizen en de spankabel het acrobatenkoord te bereiken.

Aanvankelijk kijkt iedereen ademloos toe, maar weldra komen de lachspieren los, want de artiest zal in de onvervalste slapsticktraditie van Harold Lloyd, Laurel en Hardy, Mister Bean en anderen bijna een half uur nodig hebben om met halsbrekende toeren de andere kant van het koord te bereiken. Zijn balanceerstok dient hier niet om het evenwicht te bewaren, maar is een attribuut waarmee hij de hele tijd sullig in de knoei geraakt. Hij gaat er zelfs op zitten, naast het koord! Tussendoor zakt ook zijn broek af. Om onze broek aan te trekken moeten sommigen van ons op de rand van het bed gaan zitten. Hij doet het op een koord op vijf meter boven de grond.

Deze schitterende act krijgt terecht een daverend applaus van het publiek. De artiest is Pierre Deaux, een sympathieke 35-jarige Fransman uit Toulouse,  laureaat van de befaamde Franse circusschool CNAC.  Hij treedt een hele week op in Brugge en is na enkele dagen al geïntegreerd : na afloop van de voorstelling geniet hij volop van een Brugse Zot.

Een en ander is een initiatief van Brugge Plus, dat met het project ‘Uitwijken’ de deelgemeenten in zijn programmatie betrekt. En met succes.