ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Wel & Wee -  35 -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.


35 jaar Sanderkwartier

Ooit leefde in de buurt Frederick Sander
Hij was als ondernemer heel erg schrander
Hij dacht niet aan de roos noch aan de oleander
De orchidee bracht hier de buren bij elkander

En dit kwartier kreeg stilaan ook structuren
De mensen mogen immers niet verzuren
Sander heeft nooit gedacht dat door zijn buren
Een klein kwartiertje vijfendertig jaar kan duren

van Hugo Brouckaert

35-jarigen

In 2014 sluit het Sanderkwartier haar 35e werkingsjaar af met 35-jarigen uit de buurt. Drie mensen waren present op de afspraak. Met dank aan Benedict, Yuh Dih en Tom (van links naar rechts).
 

Rara wat hebben ze gemeen?

Bea en Luc De Gruyter-Vandeveire wonen in de Azalealaan huisnummer 35 Christa en Jos Demarest-Verheecke wonen reeds 35 jaar in het Sanderkwartier. Nu in de Azaleaalaan, enkele jaren terug in de Stationslaan. Christel en Luc Braeckmans-Vandenheede wonen reeds 35 jaar op hetzelfde adres in de Azalealaan

Zes mensen, drie koppels, twee dingen gemeen. Rara wat zou het zijn? Al geraden?

Hier komt het antwoord: 35 én Azalealaan.

Bea en Luc De Gruyter-Vandeveire wonen in de Azalealaan huisnummer 35 - foto links.

Christa en Jos Demarest-Verheecke wonen reeds 35 jaar in het Sanderkwartier. Nu in de Azalealaan, enkele jaren terug in de Stationslaan - foto midden

Christel en Luc Braeckmans-Vandenheede wonen reeds 35 jaar op hetzelfde adres in de Azalealaan - foto rechts

Het mysterie van de Abdijbekestraat


Hugo Brouckaert, 20 maart 2014

De Abdijbekestraat, een straat waar nooit iets gebeurt, of toch niet in het vredige stuk tussen de Hoog-Brabantlaan en de collegemuur. Een oase van rust en sereniteit, een verademing in deze boze wereld. Een niet meer zo jonge vrouw die haar hondje uitlaat, verstoort nauwelijks de rimpelloosheid van de buurt.

Dat er niets gebeurt, mag ik niet zeggen. In het provinciehuis op de hoek wordt hard gewerkt, maar geestelijke arbeid veroorzaakt geen straatlawaai. En bij het begin en het einde van de schooldag - vooral bij het einde - klatert het vrolijke gekwebbel op van collegeleerlingen op de fiets.

Mijn dagelijkse wandeling door die straat is dus een zorgenvrij moment. De saaie grauwe betonnen wegbedekking inspireert niet tot een verheven gedachte. Gelijkmoedigheid, het totale niets, een vacuüm, dat is het wat overheerst.

En plots, als door een blikseminslag getroffen, zie ik een teken op de grond. Mijn adem stokt, mijn hoofd duizelt. Daar, op de rand van het trottoir, in het beton gegrift, staan de cijfers 17-8-64. Ik weet zeker dat die er gisteren nog niet waren! Verschrikt en met onvaste stap loop ik verder. Daar nog eens: 17-8-64!

Tel 17 en 8 samen, dat is 25. Tel de cijfers van 64 samen. 6 en 4 is 10. Daarbij die 25 en je komt aan 35!!! Vijfendertig jaar buurtwerking in het Sanderkwartier. Een mysterieuze kracht heeft afgelopen nacht een boodschap in het beton gegrift. Gefeliciteerd mensen!

Of zou het een teken van naderend onheil zijn, een waarschuwing van een kwade geest? Ik word lijkbleek. Een toevallige voorbijganger komt op mij toe. Scheelt er iets? Ik kan geen woord uitbrengen en wijs hem op de onheilspellende cijfers. Wel mijnheer, zegt hij kalm, dat staat hier al vijfig jaar. In het nog natte beton gegrift door wegenwerkers. Het is de datum waarop dit wegdek lang geleden is voltooid.

Hoe kan die man daarbij zo rustig blijven? Ik geloof hem niet, ik zwijmel naar huis en schrijf dit stukje. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat hij gelijk heeft, maar ik blijf twijfelen. En het was er zo vredig....

-------------

In 2010 was Hugo onze quizmaster in de buurtquiz 'Geef acht'.

Hartelijk dank Hugo voor deze originele literaire bijdrage
voor onze reeks 35 (jaar buurtwerking)!

Haiku

Een haiku speciaal gemaakt voor de robijnen jubilee van het Sanderkwartier. Prachtig!  Dankjewel, Jos.

Stephen Sander

Op zoek naar personen uit onze buurt die iets met 35 te maken hebben, mag Stephen Sander niet ontbreken. Hij werd geboren op 11 mei 1935 en was de kleinzoon van Frederick Sander naar wie de buurt is vernoemd. Samen met echtgenote Claudine Viaene woonden ze lang in de Frederick Sanderlaan. Stephen stierf op 19 december 2010.

In deze video, opgemaakt n.a.v. zijn overlijden, vertelt Stephen over het tuinbouwbedrijf van zijn (groot)vader.

Buurtwerking Sanderkwartier 35 jaar!


In 2014 viert buurtwerking Sanderkwartier haar 35e verjaardag. Een robijnen julileum!

GEZOCHT buren die iets met 35 hebben.

Buren bewoners maken een buurt. Deze verjaardag is er eentje om samen te vieren.

Dit jaar...

  • Vier je je 35e verjaardag?
  • Zijn jullie 35 jaar gehuwd?
  • Woon je in huisnummer 35?
  • Of.... iets met 35?

Mail ons. Dan komen we graag langs voor een foto. Het zou wel leuk om jullie, onze buren, een speciale plaats te geven op ons buurtfeest op zondag 6 juli.

Ook andere initiatieven zijn welkom, als het maar iets met 35 te maken heeft.