ūüĎ∑‚Äć De ondersteuning voor deze website is gestopt op 1/1/2020. Op termijn zal de site verdwijnen. Dank voor de mooie jaren ūüĎč
Sanderkwartier actueel -  sanderkwartier

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Wandelzoektocht 18 april 2021

Onder een stralende lentezon vond zondag 18 april de wandelzoektocht plaats. Het was een succes, 67 inschrijvingen. Aan "In & Uit" werden de deelnemers verwelkomd door Christine, Liliane, Christophe en Nadine. Ieder groepje kreeg het wandelparcours met de vragen en het antwoordformulier mee. Om de 10 minuten startte er een groepje. Het Concertgebouw werd bekeken van boven tot onder, van links naar rechts, zelfs enkelen gingen naar binnen.....maar wie goed keek, vond het antwoord op de eerste vraag .........op de grond. De zoektocht ging verder langs de Westmeers, de H. Geeststraat, tot aan de O.L.Vrouwkerk. Langs de Dyver, de vismarkt, de Burg ging het verder tot aan het binnenplein van het Oud Sint-Jan waar een drankje en een hapje aangeboden werd door Leen, Sofie, Nico & An. (alles coronaproof). 

Terug aan het Concertgebouw aangekomen, werden de antwoorden nauwkeurig genoteerd op de antwoordformulieren. De schiftingsvraag, hoeveel bloemen zullen in het weekend van 7 mei uitgedeeld worden in de buurt, was voor velen een wilde gok. Iedereen was tevreden, het was een zalige namiddag, wandelen met een doel. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Kunst in de buurt

foto mvn

Het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat in onze buurt pakt uit met een alternatieve kruisweg. Op de esplanade staan grote fotodoeken opgesteld die in 14 staties van de lijdensweg van Christus weergeven. Het coronaveilige concept werd uitgewerkt door leerlingen en leerkrachten, en is nog te bewonderen tot donderdag 23 april. Bezoekers kunnen via een QR-code ook bijpassende poëzie beluisteren. De moeite waard. 

 

Wandelzoektocht in Brugge

Beste buren,

Rasechte Bruggelingen zijn fier op hun stad en dat mag ook, maar ben je zeker dat je alle steegjes, kronkels, uithangborden, beelden…..kent in alle straten van Brugge?
We zijn ervan overtuigd dat je nog niet zult gelet hebben  op bepaalde details die wij jou laten ontdekken tijdens de wandelzoektocht.

Omwille van de coronamaatregelen en om het gezellig te houden opteren we in te schrijven met je familie- of je vriendenbubbel. (maximum 6 personen). Je kan je ook inschrijven zonder wandelzoektocht vrienden te vermelden, dan stellen wij de groepjes samen, geen probleem. De groepjes vertrekken om de 10 minuten en dit vanaf
13.30 uur. Het uiteindelijke aanvangsuur en de samenstelling van het groepje wordt nog meegedeeld via mail.

Praktisch:

Zondag 18 april 2021 vanaf 13.30 uur

Plaats: de zoektocht start en eindigt aan In & Uit –   
            Concertgebouw
 (fietsstalling onder ’t Zand)

Afstand: 5,5 km

Prijs: 2 € per deelnemer

Inschrijven voor 31/03/2021 bij:
Liliane,18-Oktoberstraat 49 - Leen, Ontmijnerslaan 7 -
Christine, Torhoutsesteenweg 103

Edgard De Smedtplantsoen

In januari 2020 kregen we onderstaand antwoord van het stadsbestuur omtrent de asbest problematiek in het Edgard De Smedtplantsoen:
"Momenteel is de aanbestedingsprocedure lopende waarbij de verwachting is dat de sanering kan starten maart/april 2020 en ongeveer één maand in beslag zal nemen. Gezien er in de huidige situatie geen gevaar is voor de volksgezondheid opteerde het stadsbestuur om hierover niet proactief te communiceren, om onnodige ongerustheid te vermijden."
Deze week, nl. dinsdag 12 januari 2021, bijna één jaar na de vooropgestelde datum zijn de werken gestart. Beter laat dan nooit..... ūüĎć

Sanderkwartiertje

Het Sanderkwartiertje, met groot en klein nieuws uit de buurt viel onlangs in alle bussen van de bewoners van het Sanderkwartier. Veel leeplezier! 

Het Sanderkwartiertje kan je ook online lezen, klik hier

 

 

VerLICHT je buurt.....

Brugge Leest

Actie 'Zet een boek voor je raam'

Heb jij een hart voor boeken en wil je Brugge Leest mee helpen bekendmaken? Dan kan via de actie 'Zet een boek voor je raam'. Het principe is eenvoudig. Plaats een boek dat je graag gelezen hebt voor je raam, en hang er een sticker van Brugge Leest naast. De sticker kun je gratis ophalen in één van de vestigingen van de Openbare Bibliotheek Brugge of bij Boekhandel De Reyghere, De Raaklijn, Clavis Conceptwinkel, Brugse Boekhandel en Books&Brunch.

Zo veroveren boeken het Brugse straatbeeld!

En weet dat je steeds terecht kan in ons wijkbibje, Little Free Library, op het pleintje Ontmijnerslaan.

Fietstocht in en rond Sint-Andries

Zaterdag 29 augustus 2020 - 13.30u

Aan de Magdalenazaal staan een 25 tal fietsers klaar om een tocht, ingericht door het bestuur van het Sanderkwartier, aan te vatten.

Allen met mondmaskers - zoals gevraagd door de inrichters - maar wat straks tijdens het fietsen in twee groepen niet meer moet, en fluo-hesje, ook door het bestuur aangeboden. Alleen de weergoden wensen niet mee te werken. Een fikse regenbui stelt toch even de start met een tiental minuutjes uit.

Maar dan kunnen we starten voor een tocht van ongeveer 30 km doorheen ons mooie Sint-Andries langs gekende en minder gekende wegen en paadjes.

Op verschillende plaatsen houden we halt en krijgen we van Christine en Christophe deskundige uitleg met soms een verhaal, een legende of enkele historische weetjes.

De cottagewoningen in een inham van de Hogeweg, het kapelletje van O.L.V. van Boompje, kapelletje van Messem, herberg Pereboom, herberg 't Gods, hoeve De Potterie.... en nog veel andere plaatsen worden onder onze aandacht gebracht. Je zou er waarlijk de druilerige regen bij vergeten.

Na twee derden van onze trip is het tijd voor een rustmomentje: op een kasteeldomein, dat niet toegankelijk is voor het publiek, maar waar uitzonderlijk de deuren zijn opengezet om onze buurt, het Sanderkwartier, te ontvangen. Het bestuur staat klaar met een verfrissend drankje, een kopje koffie en allerlei lekkers. En of het smaakt!

Ondertussen zijn de hemelsluizen dicht en wordt onze tocht begeleid door een streepje zon. Met een halte bij het Kruis der Gefusilleerden, het park "onvoltooid", het Galgenveld en het Momument der Gefusilleerden aan de Torhoutse Steenweg sluiten we deze toch wel zeer merkwaardige fietstocht af.

Heel veel dank aan het bestuur van het Sanderkwartier en een welgemeende proficiat voor deze zeer geslaagde activiteit.

Lieve en Marc

scan2_fietstocht_29_08_2020_1.pdf parcours fietstocht 29 augustus (849 kb)

Klik hier om alle foto's te bekijken

Nieuwe look in de 18-Oktoberstraat

Nieuwjaarsreceptie 2020 - Foto's

Afspraak met alle buren onder de luifel van de MaZ voor de jaarlijkse nieuwjaarsdrink: een kop dampende tomatensoep (van Klasse Clubslager Jobo), een jenevertje, of een kopje warme chocolademelk. Voor elk wat wils.

Nieuwe buren maken kennis met de buurt. Gezellig weerzien, wensen werden gewisseld. Kortom een geslaagde 'warme' nieuwjaarsdrink.

Klik hier voor alle foto's.

 

 

Buurtfeest - zondag 30 juni

Klik op één van de foto's om de fotoreeks te openen.

Een buurtwebsite hebben we, nu ook een Facebook-groep!

Aan alle bewoners, vroegere bewoners en sympathisanten van de wijk Sanderkwartier, maak je lid van onze Facebook-groep. Nodig ook je buren uit.

Problemen? Contacteer onze wijkagent


Onze wijkagent, Annemie VANSTAEN is op volgend telefoonnummer te bereiken: 050/47.28.26 of 0471/13.81.20 of via e-mail sint-andries.wijk@politiebrugge.be

District Sint-Andries - wijkwerking Sanderkwartier, Gistelse Steenweg 524, 8200 Sint-Andries.  Lees meer hoe de politie de buurtproblematiek omschrijft.

Logo van het Sanderkwartier

Waar het tuinbouwbedrijf Sander & Fils gelegen was, bevindt zich nu het Sanderkwartier. De buurt is genoemd naar Frederick Sander, oprichter en bedrijfsleider van het tuinbouwbedrijf.  Waarom de orchidee als logo van onze buurt, lees er meer over via deze link.

Logo Sanderkwartier